Velika u prvom kvartalu ostvarila više noćenja od Požege!

Najduži stol u Hrvata 2010.
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

23.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 10040

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, tijekom prva četiri mjeseca ove godine cijela Požeško-slavonska županija je zabilježila rast broja noćenja za 2 posto u odnosu na isto razdoblje 2010. godine.

034portal je prošloga tjedna objavio podatke Hrvatskog zavoda za statistiku, koji se odnose na prvo tromjesečje.

Prethodno, prilikom otvaranja novog ureda Turističke zajednice grada Požege, gradonačelnik Zdravko Ronko se pohvalio povećanjem broja turista i noćenja u Požegi, ali ni iz Grada ni iz požeškog TZ-a nisu nam htjeli dati konkretne brojke na kojima se to povećanje temelji.


Iz HTZ-a smo stoga dobili svježije informacije koje se odnose na prvi kvartal i mijenjaju poredak u Slavoniji, ali i u Požeško-slavonskoj županiji.


Možda nedovoljno utješna informacija je kako nakon travnja naša županija više nije posljednja u Hrvatskoj po broju noćenja, već smo sada ispred Virovitičko-podravske.

Požega je zabilježila posebno velik rast broja dolazaka stranih turista, ali po broju ostvarenih noćenja Velika je tijekom travnja bila znatno bolja. Za prva četiri mjeseca, na području općine Velika zabilježeno je 3.223, a u Požegi 2.961 noćenje.

Poredak po noćenjima u Požeško-slavonskoj županiji:

1. Velika
2. Požega
3. Pakrac
4. Kutjevo
5. Lipik



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI