Oštetio proračune dvaju gradova za 400.000 kuna

Policijska uprava
(FOTO: Mario Nakić)

16.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4687

Stopa kriminala na području Požeško-slavonske županije u blagom je porastu. Prema podacima Policijske uprave požeško-slavonske, tijekom veljače je na našem području zabilježeno 57 kaznenih djela, što je za 7,5 posto više nego u siječnju ili za 1,8 posto više nego u veljači prošle godine. Najveći rast broja kaznenih djela zabilježen je na području Policijske postaje Požega, izvijestio je novinare Krunoslav Kokić, policijski službenik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske.

Podnesene četiri kaznene prijave

- Najviše djela zabilježeno je u liniji općeg kriminaliteta - 43, među kojima je 16 kaznenih djela počinjenih na štetu maloljetnika, a slijede kriminalitet droga s osam i gospodarski kriminal sa šest zabilježenih djela, kazao je Kokić.
Najveću štetu prouzrokovao je 52-godišnji vlasnik dviju tvrtki s požeškog područja, koji je oštetio proračune dvaju gradova za oko 400.000 kuna. Protiv njega su podnesene kaznene prijave za četiri djela iz područja gospodarskog kriminala.


Razriješenost 84 posto


Od ukupno 57 evidentiranih kaznenih djela u veljači, za devet počinitelja se još uvijek traga. Razriješenost u promatranom mjesecu iznosi 84 posto.

Manje narušavanja reda i mira

Broj prekršaja narušavanja javnog reda i mira smanjen je. Tako je u veljači policija zabilježila 33 takva prekršaja, što je 10 posto manje nego u siječnju i 15 posto manje nego u veljači prošle godine. Prijavljeno je 45 osoba, među kojima je osmero maloljetnika. Javni red se najčešće narušavao subotom i nedjeljom.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI