Pušači, postanite bivši pušači!

Ilustracija: Pušenje
(FOTO: Goran Jakus/PIXSELL)

20.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3048

U našoj županiji oko 400 ljudi godišnje umire od bolesti koje se mogu povezati s pušenjem, upozoravaju iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Stoga će požeško Javno zdravstvo u svojim prostorijama, u povodu Svjetskog dana nepušenja, organizirati tjedan dana individualnog savjetovanja za sve građane zainteresirane da lakše i uz stručnu pomoć prestanu pušiti.

- Provodit ćemo poznate psihoterapijske tehnike u koje je uključeno popunjavanje testova i razgovor s liječnikom i psihologom, a njihov je cilj nagnati svakog pušača da razmisli o tome koliko mu pušenje uistinu šteti i da razbije neke zablude oko prestanka pušenja, kazala je Jasmina Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo požeško-slavonskog HZJZ-a za 034portal.

Kovačević je najavila i skorašnje ponovno pokretanje požeške Škole nepušenja, koja je tijekom dosadašnjih godina polučila konkretne rezultate. Prema njenim riječima, od ukupno 40-ak polaznika, 30 posto njih je trajno prestalo pušiti.


Zainteresirani za pomoć pri prestanku pušenja mogu se osobno javiti tijekom idućeg tjedna svakog radnog dana između 12 i 14 sati u Zavod za javno zdravstvo, Županijsku 9 u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI