Požeške GSS-ovce snijeg omeo u osvajanju alpskih vrhova

Požeški GSS-ovci na vrhu Monch
(FOTO: Ragusa-stella.com)

23.08.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 5265

Petorica članova Gorske službe spašavanja, stanice Požega, ovo su ljeto iskoristili za osvajanje vrhova na švicarskim Alpama. Plan im je bio osvojiti vrhove Jungfrau, Monch i Eiger, ali uspjeli su osvojiti samo Monch jer im je obilan snijeg pomrsio planove, objavio je portal Ragusa-Stella.

„Ispenjali smo 4. 107 metara visoki Monch. Vremenske su prilike bile izuzetno loše. Puhao je vjetar brzinom većom od 80 km/h. Po povratku s vrha počeo je padati snijeg. Prestao je tek treći dan i napadalo ga je više od 40 cm“, prepričava Dražen Mlinarić, pročelnik požeškog GSS-a za portal Ragusa-Stella. Uz Mlinarića su se u ovu penjačku avanturu uputili Tomislav Bogojević iz Novske, Tomislav Galić iz Požege, Vedran Kardum iz Pakraca i Boris Lovrić iz Nove Gradiške.

Kako je područje Eigera i Jungfraua poznato po lavinama svi planovi da krenu u osvajanje ta dva vrha nisu bili ostvarivi.


„Eiger se ne penje često. Iako je riječ o visini nešto manjoj od četiri tisuće metara, radi se o tehnički vrlo zahtjevnom usponu“, dodaje Mlinarić. Ova je planina inače, mnogima poznata po filmu Nordwand baziranom prema istinitoj priči o stradavanju planinara koji kreću osvojiti zloglasni masiv Eiger.


Požeški GSS-ovci ipak nisu obeshrabreni i već nagodinu planiraju osvojiti nove vrhove.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI