Grad mu naložio da ukloni ambroziju na susjedovom zemljištu

Ivan Bešlić ispred zapuštenog zemljišta koje nije u njegovom vlasništvu
(FOTO: Aleksandar Grlić)

14.08.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12315

"Pozvali smo komunalne redare radi nepokošene trave i nagnutih oraha na parceli kod susjeda koji živi u Njemačkoj. Došao je gradski komunalni redar i utvrdio da tamo ima i ambrozije. Kroz nekoliko dana smo dobili rješenje iz Grada Požege kojim nam se nalaže da uklonimo korov i ambroziju, a ako se žalimo moramo priložiti i 50 kuna upravnih pristojbi", požalio nam se Ivan Bešlić iz Drškovaca nadomak Požege kako je kažnjen nakon što je sa susjedima prijavio komunalni problem na susjedovom zemljištu.

Komunalni redar Bešliću preko telefona priznaje da je zabunom upisao krivu česticu u rješenje, a on nakon skupljanja papira koji to dokazuju odlazi pred gradsku kuću gdje ga je zaustavila zaštitarka.

- U rješenju su upisali česticu 94/2 na kojoj je naša kuća i koja je vlasništvo moga punca, umjesto čestice 94/5 koja je u vlasništvu susjeda i koja s nama nema ništa. Čak i održavamo prostor uz naš zid da nam se ne širi šikara, kao i susjedov kanal da nam može normalno otjecati kišnica. Nakon što sam nazvao redara, on nam je rekao da je riječ o zabuni i da donesem papire koji to dokazuju. Imamo građevinsku dozvolu na kojoj se vidi koja je naša čestica, u izvatku iz katastarskog plana se očito vidi da je na njoj izgrađena kuća, a da je susjedna zapravo zapušteno zemljište. Otišao sam do gradske kuće u kojoj nisam uspio proći zaštitarku, kojoj je bilo važnije što sam parkirao na parkiralištu za stranke nego kakav posao imam tamo za obaviti. Što sam ja drugo nego stranka, koja troši svoje gorivo i vrijeme, još im moram platiti 50 kuna pristojbe, radi njihove pogreške? Razljutio sam se i otišao.


Nakon što nam je dao na uvid dokumente uvjerili smo se da uistinu šikara i ambrozija nisu njihovi, a potvrdili su nam to i susjedi. Nazvali smo nadležne u Gradu koji su se odmah ispričali.


- Meni je ovo prva riječ o ovome. Ako je gospodin imao dogovoren termin i dobar razlog za dolazak, naša zaštitarka nije smjela tako postupiti. Ispričavamo mu se, naša vrata su mu uvijek otvorena, ako treba može se javiti i meni osobno. Što se tiče rješenja očito je riječ o zamjeni čestica i pobrinut ćemo se da se problem riješi što prije - kazao nam je dogradonačelnik Požege Mario Pilon.

Nakon našeg upita stigla je i službena isprika iz Grada Požege, a ispričali su se osobno i našem čitatelju što nam je i on potvrdio.

- Utvrđeno je da je komunalni redar na terenu pogrešno odredio katastarsku česticu na kojoj je zatekao ambroziju te je rješenje koje je napisano na osnovu zapisnika proslijeđeno osobi na koju se prekršaj ne odnosi. Navedeni problem riješit ćemo donošenjem novog rješenja kojim će se ispraviti pogreška (izmijeniti broj katastarske čestice, a time i ime počinitelja prekršaja) bez pokretanja žalbenog postupka, pa time nije potrebno niti plaćanje upravne pristojbe. O navedenom g. Bešlić usmeno je obaviješten, uz ispriku zbog pogreške i neugodnosti koje je u svezi s tim imao - stoji u dopisu koji potpisuje Branka Starčević Tesari, službenica za informiranje u Gradu Požegi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI