Ronko: Požega je sve privlačnija stranim turistima

Zdravko Ronko i Bruno Horvat na otvaranju novih prostorija Turističke zajednice
(FOTO: Mario Nakić)

17.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8637

Požega je tijekom prva četiri mjeseca 2011. godine povećala broj noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 39 posto, dok je broj stranih turista porastao za 129 posto, tvrdi požeški gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Požege Zdravko Ronko na današnjem svečanom otvaranju novog turističkog ureda.

Turizam značajan za razvoj

Turistička zajednica se preselila iz prostorija u sklopu Gradske kuće na Trgu Sv. Trojstva u osam puta veći prostor u Ulici Antuna Kanižlića, odnosno prostor koji je nekad koristilo Društvo "Sveti Grgur".


Gradonačelnik Ronko je ustvrdio kako je turizam značajan za razvoj Požege i stoga je vrlo važno bilo premjestiti djelatnike Turističkog gradskog ureda iz onog skučenog prostora u novi.


Turističko-informativni centar

Bruno Horvat, direktor požeške TZ, izrazio je svoje zadovoljstvo novim prostorom, u sklopu kojega je gradski podrum i dvorište, koje se također može dobro iskoristiti. On je najavio kako Požega ovim prostorom dobiva "turističko-informativni centar".




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI