Mlad, ali snažan: Rubin povlači klade kao od šale

Ivica Suknaić s djecom i konjem Rubinom
(FOTO: Pakrački list)

01.08.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9194

Ivica Suknaić iz Klise kod Lipika osvojio je s konjem Rubinom drugo mjesto na natjecanju u povlačenju klada održanom u Hrvatskoj Dubici. U natjecanju parova, Ivica je s bratom Antunom iz Poljane i njegovim konjem Zlatanom bio treći.

Radi se o nesvakidašnjem natjecanju u kojem konji uz podršku vlasnika pokušavaju s kladom teškom oko jedne tone prijeći stazu dugu 80 metara. Ivica i njegov Rubin natjecali su se u lakoj kategoriji (konji do 600 kilograma težine) te su bili drugi među 12 natjecatelja. Ponosni vlasnik ističe svoje zadovoljstvo rezultatom, s obzirom da je bolji od njegovog Rubina bio samo konj teži 70 kilograma.

- Imam četiri konja, uzgajam ih iz hobija i ljubavi. Nemam nikakve zarade od njih, a radim u šumariji. Doselio sam iz Bosne i Hercegovine, tamo je tradicija bila raditi s konjima. Moja je supruga rođena Zagrepčanka i zaljubila se u konje, toliko da mi nije dozvolila da ih prodam - rekao nam je Ivica koji dodaje kako je uspjeh na natjecanju isključivo zasluga njegova konja.


- Rubin je hrvatski posavac, naučen na rad. Ima tek 4 godine, prošao je nedavno ocjenjivanje izgleda. Među 42 rasna konja bio je šesti, što je odlično. Uskoro će ići polagati radnu sposobnost, ali ne bojim se za njega. Sigurno će položiti i dobiti licencu. Očekujem da će još narasti i ojačati, trenutačno ima 550 kilograma, ali nagodinu bi za natjecanje mogao ući i u tešku kategoriju - dodaje Ivica koji namjerava nastaviti s ovim natjecanjem. Jednog dana, volio bi opet živjeti od uzgajanja konja, ali kaže, to će se moći realizirati tek kada se stvore uvjeti za ruralni turizam na našem području.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI