Kreću tečajevi za operatere, njegovateljice i knjigovođe

Ivica Tomljanović i Mirjana Duvnjak
(FOTO: Mario Nakić)

16.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 13379

Projekt "Puni krug", čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje, u punom je jeku. Završene su radionice na temu motivacije za rad, a sada će započeti program ECDL - osposobljavanje za rad na informatičkim računalnim programima.

Velik interes

- Prijavilo se stotinjak osoba s naše evidencije nezaposlenih. Morali smo napraviti selekciju i primljeno ih je 30, od čega će 20 polaziti tečaj u Požegi i 10 u Pakracu, rekao je Ivica Tomljanović, pročelnik požeške područne službe HZZ-a.


Jačanje položaja žena


Hrvatski zavod za zapošljavanje partner je Požeško-slavonskoj županiji u projektu "Jačanje položaja žena na tržištu rada".
- Mi sudjelujemo u programu osposobljavanja njegovateljica, knjigovođa i računalnih operaterki. Za njih postoje određene potrebe na tržištu rada, ali jedan od ciljeva programa je učenje, komunikacija s drugim polaznicima i tako smanjenje njihove socijalne isključenosti, rekla je Mirjana Duvnjak, voditeljica posredovanja i priprema za zapošljavanje u požeškom HZZ-u.

Financijska potpora polaznicama

Primljeno je 85 polaznica na sva tri tečaja. One će pohađati 20 sati tjedno teoretske i 30 sati praktične nastave. Njihova je edukacija u okviru plana HZZ-a, koji financijski pomaže polaznice tečajeva s 1.600 kuna mjesečno i plaćanjem putnih troškova.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI