Najbolji hrvatski vozači jednoprega i dvoprega spremni za nastup

27.06.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9974

Pleterničani i ostali posjetitelji moći će tijekom nadolazećeg vikenda uživati u raskošnom i nesvakidašnjem natjecanju na državnoj razini. Radi se sada već o tradicionalnom Prvenstvu Hrvatske u vožnji dvoprega, a ove godine je novost i državno prvenstvo u vožnji jednoprega na pleterničkom hipodromu. Od petka do nedjelje najavljen je bogat natjecateljski, ali i kulturno-zabavni program.

- Od ove godine imamo i službeno prvenstvo Hrvatske u jednopregu, to je značajna novost. Ugodno sam iznenađen odazivom vozača jer nije to mala stvar, treba izdvojiti puno vremena za treninge i pripremu konja te dovesti konja u Pleternicu na sedam dana. Prijavljeno je 7 natjecatelja u dvopregu i 8 u jednopregu, dolaze iz cijele Slavonije, a ove će godine nastupiti i dvojica Pleterničana - najavio je Domagoj Katić, tajnik Konjičkog kluba Pleternica koji svake godine organizira ovo natjecanje.

Publika će sigurno najviše navijati za domaće vozače Stjepana Katića i Dragana Matkovića, a osim njih boje pleterničkog kluba branit će Tihomir Salarić iz Popovače, jedini Hrvat koji je ostvario normu za nastup na svjetskom prvenstvu te Dario Dorušak iz Čepina.


- Svake godine povećavamo broj članova kluba, a samim time i rezultate. Očekujemo dobar rezultat naših natjecatelja i na ovom prvenstvu, a ponajviše od Salarića i Dorušaka. Ulazak je sva tri dana besplatan i nadam se lijepom vremenu, kako bi došlo što više ljudi. Želimo omogućiti našim sugrađanima da uživaju u ovom sportu, konjima i da se dobro zabave. Mislim da su naši ljudi to već prepoznali jer svake godine je posjećenost sve veća - ustvrdio je Katić.


Prvenstvo RH u vožnji jednoprega i dvoprega bit će otvoreno sutra (petak) u 16 sati. Start zaprege u parkuru za dresuru i početak dresurne utakmice jednoprega najavljen je za 16,15 sati, a zabavni program uz Tamburaški sastav Jedini iz Slavonskog Broda počinje u 21 sat. U subotu će biti održana maratonska utakmica u 15 sati, a za nedjelju je najavljen glavni natjecateljski dio - otvaranje turnira u 15 sati, zaprege u vožnji kroz čunjeve u 16, a juniorsko prvenstvo počinje iza 18 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI