Započeli radovi na pakračkoj bolnici, ambulante se sele

Radovi u prizemlju pakračke bolnice
(FOTO: Mario Barać)

05.06.2013. | Mario Barać
Pregleda: 8482

U Općoj županijskoj bolnici u Pakracu započeli su građevinski radovi na sada već bivšim intrenističkim ambulantama u prizemlju objekta, a u sklopu pripremnih radova za preuređenja ovog dijela prizemlja za potrebe objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) čija bi adaptacija trebala započeti krajem lipnja.

Internističke ambulante sele na 3. kat

U prostor u kojem su bile internističke ambulante uskoro će preseliti kriruške ambulante s pratećim prostorima. Internističke ambulante su preseljene na treći kat i sada su u susjedstvu internističkog odjela, a prije preseljenja je bilo potrebno tek ugraditi klima uređaje. Osposobljavanje prostora bivših internističkih ambulanti u prostor za rad kirurških iziskivao je ipak znatno obimnije građevinske zahvate jer je šest postojećih ordinacija trebalo međusobno povezati, morali su biti uklonjeni neki pregradni zidovi, a sva vrata su morala biti proširena kako bi se kroz njih mogli uvoziti kreveti.





Zamijenjen je i dio stropnih i podnih obloga, a odrađeno je i krečenje prostora. Vrijednost učinjenih radova na ovim priprema Krunoslav Kelemen, ravnatelja pakračke bolnice procjenjuje na oko 90.000 kuna i financirala ih je bolnica vlastitim sredstvima.

OHBP u funkciji od rujna

Čim kirurška ambulanta preseli u ovaj novi prostor, moći će započeti građevinski radovi na uređenju prostora za rad Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, a koje će odraditi radnici zagrebačke tvrtke "Spektar gradnja".

U pakračkoj bolnici očekuju da bi OHBP s radom trebao započeti u rujnu, njegovo uvođenje u pakračku bolnicu financira Ministarstvo zdravlja, a vrijednost građevinskih radova je 1,75 milijuna kuna. Vrijednost potrebne opreme još nije poznata jer nabavu provodi Zavod za hitnu medicinsku pomoć.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI