Zec ipak stigao: Kasana proslavio pobjedu za 61 glas (foto)

Slavlje u lipičkom HDZ-u
(FOTO: Mario Barać)

03.06.2013. | Mario Barać
Pregleda: 19167

Vinko Kasana, kandidat koalicije HDZ-HSP AS, novi je gradonačelnik Lipika čime će i u sljedeće četiri godine biti nastavljen 20-godišnji kontinuitet vladanja HDZ-a u ovom najzapadnijem gradu naše županije. U jučer održanom drugom krugu izbora Kasana je osvojio 1.607 glasova, 61 više od Aleksandra Terera, nezavisnog kandidata koalicije stranaka HSS-SDP-HSLS-HSU koji je dobio 1.546 glasova. Tereru je vjerojatno slaba utjeha što je dobio zavidnih 459 glasova više u nego prvom krugu i na svih 16 biračkih mjesta bilježi bolji rezultat, ali je i Kasana u drugom krugu podigao broj dobivenih glasova za 171. Oba kandidata zaslužuju čestitke za odrađen posao u drugom krugu u kojem su uspjeli podići izlaznost za 314 glasača, odnosno na 54,5 posto ili za gotovo 5,5 posto više u odnosu na prvi krug.

Sve dok nije stigla potvrda neslužbenih rezultata iz porezne uprave, Kasana je bio vrlo suzdržan, nije želio davati izjave i odbijao je čestitke stranačkih kolega i simpatizera, vjerojatno poučen iskustvom od prije 14 dana. No nakon što su rezultati potvrđeni, slavlje je krenulo uz tamburaše, šampanjac i tortu.




Kasana: Pobijedila je budućnost


- Od prvog dana sam vjerovao u Boga i ljude. Nakon svih nedozvoljenih radnji u drugom krugu kampanje od strane suparnika, ponosan sam i sretan što je na kraju pobijedio Lipik, Lipičani i budućnost, rekao je Kasana kojeg smo, da bi dobili izjavu, morali doslovno izvući iz zagrljaja brojnih čestitara, a među prvima je bio i novi – stari gradonačelnik Pakraca Davor Huška.







U stožeru Aleksandra Terera bilo je puno manje razloga za zadovoljstvo usprkos dobrom rezultatu u drugom krugu. Lipičani koje smo zatekli u njegovom stožeru u Vukovarskoj ulici su uglavnom s nevjericom gledali prema tablici projiciranoj na zidu i analizirali broj glasova prema biračkim mjestima.

Terer: Neću čestitati!

Razočaranja nije krio niti Terer koji je kampanju, posebno u drugom krugu, ocijenio vrlo prljavom od strane HDZ-a.

- Sretan sam zbog ekipe s kojom sam radio u ovoj kampanji, a posebno zbog rezultata koji smo postigli u drugom krugu što, nažalost, nije bilo dovoljno za pobjedu. Ovaj put neću čestitati protukandidatu na pobjedi jer se ponio vrlo nekorektno, za razliku od nas koji u kampanji nismo udarali ispod pojasa. Lipik će u iduće četiri godine vidjeti što je izabrao, rekao je Terer.



Na pitanje kakva mu je politička budućnost u Lipiku, rekao je da je prerano za bilo kakve odluke i da će o svemu dobro razmisliti.

Terer pobijedio u Dobrovcu, Filipovcu i samom Lipiku

Slaba mu je utjeha i podatak da je Kasanu pobijedio u samom Lipiku (604:516), te u još 6 biračkih mjesta u naseljima od kojih HDZ-ovce vjerojatno najviše boli poraz u Dobrovcu (125:128) i Filipovcu, dok je HDZ najuvjerljiviju pobjedu ostvario u Antunovcu (122:61).





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI