Seljaci pitaju ministre: Jesu li vaši mobiteli plaćeni od naših poticaja?

Sastanak koordinacija seljačkih udruga u Grabarju
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

21.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9196

Tražimo sastanak s ministrima financija, poljoprivrede i graditeljstva. Očekujemo da nas prime u roku 8 dana i da nam objasne zašto su poticaji smanjeni za 37 posto. Ukoliko to ne učine, početkom lipnja krećemo u prosvjede - zaključak je sa sastanka koordinacija seljačkih udruga kontinentalne Hrvatske održanog sinoć u Vatrogasnom domu u Grabarju kod Kutjeva. Na sastanku su sudjelovali predstavnici dvadesetak udruga iz sedam županija.



- Smanjenjem poticaja najviše su zakinuti stočari i proizvođači duhana. U Vladi tvrde da novca nema i da su isplatili koliko su mogli, ali mi im ne vjerujemo jer su imali novac za obnovu svoga voznog parka, za nove automobile i mobitele u ministarstvima. Mobiteli im se očito brzo troše kad im svake godine kupujemo nove. Također, zanima nas zašto seljak mora plaćati tako skupu legalizaciju. Seljaci ovo više ne mogu izdržati i ako nam ne isplate poticaje u cijelosti, idemo u nove prosvjede na području 10 hrvatskih županija - kaže Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI