U sklopu novog vrtića u Pleternici i jaslice za najmlađe

Dogradonačelnica Antonija Jozić ispred gradilišta novog vrtića
(FOTO: Domagoj Katić)

24.04.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 12417

Zaposleni Pleterničani će uskoro moći odahnuti jer se bliži kraj izgradnji novog dječjeg vrtića vrijednog 10 milijuna kuna koji će primiti 50-ak djece više koja se trenutačno nalaze na listi čekanja. Ukupno će to biti 100-tinjak djece u vrtiću kapaciteta ukupno 150 djece, a po prvi put će moći primiti i jasličku skupinu od 1 do 3 godine starosti.

Svoje zadovoljstvo ne skriva ni ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica, Ljiljana Petrović koja kaže kako ju uz veći prostor veseli i nova zapošljavanja koja s tim dolaze. - Trenutačno rade 4 odgojitelja, ja kao odgojiteljica i ravnateljica te kuharica i spremačica. Na svaku novu u novom vrtiću skupinu otvorit će se i dva nova radna mjesta odgajatelja - kaže Petrović.

Dječji vrtić je samo jedna od tri nove zgrade u Pleternici koja će imati sustav energetske učinkovitosti. - Trenutačno se za rad vrtića izdvaja 500.000 kuna iz proračuna, povećanjem kapaciteta povećat će se i taj iznos. Upravo iz tog razloga je bitna energetska učinkovitost kako bismo maksimalno smanjili troškove. S obzirom da uvijek tražimo način sufinanciranja jer se godišnje u Pleternici investira 50 milijuna kuna, tako će i Fond za zaštitu okoliša sufinancirati ovaj sustav sa 40 posto - kaže Antonija Jozić, zamjenica gradonačelnika Pleternice.


Vrtić je 60 posto financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te će se prostirati na 2.500 četvornih metara. - Trenutačno se rade unutarnji radovi, nakon toga će se postaviti vanjska fasada te će u lipnju biti sve dovršeno - zaključuje Jozić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI