Marijan spreman za biciklistički maraton Mostar - Vukovar

Marijan Crnjac
(FOTO: Marina Kvolik)

23.04.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 6801

"Ne prepustimo zaboravu" geslo je pod kojim će naš Požežanin Marijan Crnjac sudjelovati u biciklističkoj karavani prijateljstva od Mostara do Vukovara. Organizatori ove nesvakidašnje manifestacije su Biciklistički klub "Mostar" u suradnji s Udrugom građana "Hercegovina Bike" te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske.

Glavni razlog manifestacije je obilježavanje 22. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu. Njome se želi odati počast svim žrtvama u Hrvatskoj i BiH, a posebice žrtvama Vukovara te će se na spomen obilježjima zapaliti svijeća.

- Želimo povezati dva ratom napaćena i izmučena grada i isplesti niti prijateljstva - rekao nam je Marijan Crnjac kojemu je izuzetno zadovoljstvo i čast što ga je biciklistički klub "Široki" pozvao da vozi za njih.


- Moji su rodom iz Širokog pa su me tako i pozvali. Svakako ću predstavljati i Požegu. Sviđa mi se ideja, to je jedna vrlo plemenita akcija jer sam i prije rata živio u Vukovaru - tvrdi Marijan koji ističe kako mu nije teško raditi nešto što voli.


Biciklistička karavana trajat će pet dana, od ukupne dužine više od 400 kilometara. Ukupan broj sudionika je 35 biciklista. Kretat će se pravcem Mostar-Kiseljak-Žepče-Orašje-Županja-Vukovar.

- Spavat ćemo u školskim dvoranama, u vrećama za spavanje - rekao nam je Marijan koji ističe kako se zbog lošeg vremena nije mogao puno pripremati, ali tvrdi kako mu neće biti fizički naporno dok drugima možda i hoće jer ima rekreativaca.

- Prošle godine u ovo vrijeme prešao sam  2.000 km, dok sam ove samo 700 km - ističe Marijan koji jedva čeka da krene biciklistički maraton.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI