HDZ osvojio najviše glasova u gradu Požegi i cijeloj županiji

Ilustracija: Izbori
(FOTO: Luka Klun/PIXSELL)

14.04.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 14375

Po zatvaranju biračkih mjesta u 19 sati ukupni odaziv glasača u Požeško-slavonskoj županiji izborima za EU parlament bio je 26 posto. Od toga je gotovo 5 posto listića bilo nevažećih.

Prema prvim neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, uvjerljivu pobjedu u našoj županiji odnijela je koalicija HDZ-HSPAS-BUZ s preko 42 posto glasova. Druga je Kukuriku koalicija (SDP-HNS-HSU) s 26 posto, a treći su HDSSB-HDSSD-Zeleni s 10 posto osvojenih glasova. Laburisti i HSS-HSLS nisu prešli izborni prag od 5 posto.

U središtu naše županije, gradu Požegi, izborima je pristupilo 28 posto glasača. Zanimljivo, i u Požegi je pobijedila HDZ-ova koalicija s 38 posto, dok Kukuriku ima 33, a HDSSB-ova koalicija 8 posto.


I u ostalim gradovima i općinama naše županije pobijedila je HDZ-ova koalicija, s tim da je u Pleternici i Kutjevu SDP-ova koalicija završila na 3. mjestu, iza HDSSB-a.


Koalicija HSS-HSLS prešla je prag od 5 posto u gradovima Kutjevo i Lipik te općinama Čaglin i Kaptol, a Hrvatski laburisti prešli su prag samo u Kaptolu. Zanimljivo je i to da HDSSB ne prelazi prag u Pakracu i Lipiku.

Najveći odaziv u Požeško-slavonskoj županiji zabilježen je u gradu Pleternici (31 posto) i općini Čaglin (39 posto), a najmanji u Lipiku (ispod 20 posto).


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI