Mehanizacija, proizvodi i okrugli stolovi na 9. Vino - kapu

Vanjski dio sajma predviđen je za mehanizaciju, dok će u dvorani osnovne škole biti izloženi proivodi koji će smoći i degustirati
(FOTO: Arhiv)

06.05.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3501

Pregršt je zanimljivih događanja na najvećem do sada Vino - kapu, sajmu poljoprivredne mehanizacije i proizvoda koji se devetu godinu za redom održava u Kaptolu. Prema riječima člana organizacijskog odbora sajma Josipa Soudeka u Kaptolu sutra i prekosutra izlaže 150 tvrtki i poljoprivrednika iz županije i cijele Slavonije.

Mehanizacija i proizvodi

Već sutra (subota) nakon otvorenja sajma u 11 sati održava se okrugli stol s temama proizvođačke organizacije u sektoru voća i povrća te certificiranje proizvodnje na principu "Global - gap". Na otvorenom dijelu sajmu uz kaptolačku osnovnu školu bit će izložena poljoprivredna mehanizacija i oprema koju zainteresirani mogu i kupiti po povoljnijim izlagačkim cijenama. Isto tako u zatvorenom dijelu sajma u sportskoj dvorani škole posjetitelji mogu razgledati i degustirati domaće proizvode, a biti će upriličena i izložba etno sela Stara Kapela.


Ocjenjivanje vina


Subotnji dan sajma završit će dodjelom odličja i diploma županijskog ocjenjivanja vina. U kategoriji bijelih vina zlatno odličje primit će Vina Markota iz Pleternice za Graševinu Starac te Branko Jakobović iz Vetova također za Graševinu.
Zlatne medalje u kategoriji crnih vina primit će četiri proizvođača sa šest vina - Veleučilište u Požegi za Syrah Barrique berbe 2009., Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker za Pinot crni i Syrah berbe 2008., Vinarija Bartolović za Crveni cuvee i Merlot berbe 2009. te Obrtna radnja Ceco za Pinot crni.

Smotra folklora

U nedjelju se u sklopu sajma u 15,30 sati održava 1. smotra folklora  "Šokačko se kolo vije" na kojoj će nastupiti devet kulturno umjetničkih društava iz regije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI