Mlade diplomantice: Želimo usavršiti znanje i ostati u Hrvatskoj

Dajana i Leonida
(FOTO: Iz priv. kol. D. Blažević i L. Kifer)

04.03.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 12790

Sada kada su studenti dobili diplomu mogu lagano odahnuti i zaboraviti na muke koje su prošli, neprospavane noći provedene bdijući nad knjigom, poteškoće sa stanovima, hranom iz menze i sve ostale probleme s kojima su se susretali. Nakon promocije na Veleučilištu zanimalo nas je što će dalje.

Leonida Kifer jedna je od diplomantica koja je upravo završila upravni studij. - Zadovoljna sam izborom zanimanja, iako mislim kako je ovo samo prva stepenica. Planiram se dalje usavršavati, zaposliti, a postoji mogućnost i da se okušam u nekim drugim sličnim područjima kao što je politika, no takve ideje su za daleku budućnost. U životu treba ići korak po korak. Pobornica sam toga da cijeloga života nadograđujemo svoje znanje i tako uvijek budemo konkurentni na tržištu rada - ističe Leonida koja sad nakon diplome čeka stručno osposobljavanje za rad kako bi položila državni ispit i stekla godinu dana radnog iskustva.

Također, ističe kako je školu završila na vrijeme jer je kod nje tulumarenje bilo svedeno na minimum. Planira se zaposliti i smatra kako je diploma jako bitna za to. - Život pruža mnoge prilike, moramo ih iskoristiti, a ne se zadržati na diplomi koju smo dobili - tvrdi Leonida.


Dajana Blažević, sad već bivša studentica upravnog studija ističe kako je sasvim slučajno upisala ovaj fakultet, ali je vrlo zadovoljna izborom zanimanja i opet bi učinila isto. Diplomirala je još u rujnu, tako da je već 6 mjeseci na Zavodu za zapošljavanje.


- Željela bih se prije svega zaposliti, osigurati si budućnost, barem bližu. Uz posao bih upisala i specijalistički studij, jer želim još nadograđivati svoja znanja i steći veće kvalifikacije. Možda ću tako lakše doći do željenog posla, ukoliko mi financije to budu dopuštale - tvrdi Dajana.

Kao i Leonida, smatra kako će joj diploma pomoći u pronalaženju posla jer visokoobrazovane osobe imaju veću mogućnost zaposlenja od onih sa srednjom stručnom spremom. Vjeruje u svoju diplomu jer inače ne bi niti išla studirati. Iako dosta mladih osoba planira otići u inozemstvo, ona bi prije svega voljela ostati ovdje i svoje sposobnosti iskoristiti kako bi pomogla u izgradnji boljeg sutra za našu malu zemlju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI