Staro, a novo 2: Što još možemo s trapericama

Maja obrađuje stare traperice
(FOTO: Iz priv. kol. M. Katušić)

03.03.2013. | Maja Katušić
Pregleda: 14993

Moji kreativci, nadam se da niste bacili ostatak traperica. Ukoliko niste za porezotine i ubode od igle onda se opustite i pogledajte što sam ja pobogu učinila jadnim trapericama. Koliko je uspješno, ocijenite sami...

Za zagrijavanje nešto jednostavno.

TRAKICA ZA KOSU


Materijal: konac, igla (zamjena ovome je pištolj za vruće ljepilo i punjenje), tri duge trakice cca 40 cm, malo  gume za šivanje


Nogavicu  izrežemo na duge trakice uzduž nogavice. Kad izrežete trakice moguće da će se parati, kako bi to izbjegli upaljačem prođite uz rubove. Toplina će zapaliti resice.



Krajeve trakica zašijemo ili zalijepimo ljepilom. Spletemo pletenicu te ponovno zašijemo drugi kraj.



Na oba kraja prišijemo gumu za šivanje, s tim da prethodno izmjerimo koliko će nam je biti potrebno. Od te potrebne dužine recimo 5 cm, oduzmemo 1 cm, kako bi traka bila jače pripijena uz glavu.





OGRLICA

Materijal: stari patent od lančića (karika i kvačica), ukrasni kamenčić (razni oblici, koristila sam plosnate kako bi bolje prionuli uz podlogu), traper (obrub oko džepa), pištolj za ljepilo i punjenje

Preostali džep (sa stražnje strane) obrubimo tako da dobijemo slovo U.





Poslažemo kamenčiće, prvo za probu te po njima još malo oblikujemo traper.

Zalijepimo kamenčiće. Sa traperica sam odrezala debeli prošiveni rub i koristila sam ih kao vezice.

Na krajeve vezica prišila sam koncem kariku i kvačicu radi lakšeg stavljanja i skidanja. Ukoliko nemate stari lančić, tada jednostavno napravite duže vezice i jednostavno svaki put svežite ih na mašnu. Umjesto trapera možete koristiti i satensku vrpcu...





NOVČANIK

Materijal:  karton, po mogućnosti tanji (zbog savijanja), pištolj za ljepilo i punjenje, ostatak trapera

Karton presavijemo tako da presavijen oblikuje pravokutnik cca 10x20 cm. Traper izrežemo za centimetar veći sa svake strane od pravokutnika. Kada se zalijepi da prekrije rubove.





Isti postupak radimo i s unutarnje strane. Kod lijepljenja rub trapera prebacimo prema unutra kako bismo dobili čiste, tj. uredne rubove.



Najteži dio je gotov. Unutrašnjost kreirajte po vlastitom ukusu. Za svoj novčanik sam koristila gornji rub hlača (dio ispod remena) za kartice (te nesretne kartice). Drugu stranu novčanika sam zalijepila za umetanje novčanica. Ukoliko ste vješti sa škarama i iglom, tada možete ovaj dio prošiti zatvaračem.





Ljubim vas...

Pratite me na blogu



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI