Mladi znanstvenici iz cijeloga svijeta gostovat će u Požegi

Pavle Bucić, Zdravko Ronko i Sebastijan Dumančić
(FOTO: Mario Nakić)

25.02.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9471

Požega će ovog ljeta biti domaćin Ljetnoj školi znanosti, međunarodnom kampu srednjoškolaca posebno talentiranim u području prirodoslovnih i tehničkih predmeta. Gradonačelnik Zdravko Ronko je danas, predstavljajući ovaj projekt na konferenciji za medije istaknuo kako je ovo prvi put da se Ljetna škola znanosti održava u kontinentalnoj Hrvatskoj.

- Radi se o međunarodnoj radnionici koja će trajati 10 dana, a sudjelovat će tridesetak srednjoškolaca iz cijeloga svijeta. Nadam se da će sudionici radionice podijeliti svoj entuzijazam s građanima. To je avantura koja traje od jutra do mraka kojom se promiče znanost i interkulturalno razumijevanje - rekao je gradonačelnik istaknuvši kako će Grad Požega financijski poduprijeti radionicu koja će se održavati u prostorijama Gimnazije.

- Mislim da nije slučajno da Ljetna škola znanosti dolazi u Požegu. Gimnazija je logičan odabir u Požegi ili je Požega logičan odabir zbog Gimnazije. Naš je učenik prije dvije godine sudjelovao u ovoj radionici, a jedan od njezinih organizatora je također bio naš učenik. Vizija naše škole je da postanemo središte izvrsnosti obrazovnog sustava Hrvatske - rekao je Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije.


Sebastijan Dumančić iz Društva za edukaciju van okvira, jedan od organizatora radionice i ujedno nekadašnji učenik požeške Gimnazije predstavio je projekt Ljetne škole znanosti.


- Cilj nam je stvoriti mrežu mladih znanstvenika i stručnjaka koji će zatim poboljšati razvoj cijeloga društva. Naša vizija je dati srednjoškolcima uvid u metodologiju preko rada na malim znanstvenim projektima - objasnio je Dumančić.

Prijave za ovogodišnju Ljetnu školu znanosti počinju 15. ožujka na njihovoj službenoj stranici. Prijaviti se može svaki učenik srednje škole koji im pošalje motivacijsko pismo i preporuku jednog profesora, nakon čega će organizatori s njim obaviti intervju preko Skype-a.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI