Spremni za pokladno jahanje: Vrhunski konji uz narodne nošnje

Pokladno jahanje - arhivska fotografija
(FOTO: Domagoj Katić)

09.02.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 7037

Moderna vremena odnose povijest sa sobom, kako se to ne bi zaboravilo članovi Konjičkog kluba Pleternica drugu godinu zaredom organiziraju pokladno jahanje u Drenovcu, Bučju i Zagrađu pokraj Pleternice.

- Ovo je jedino pokladno jahanje u našoj županiji i izuzetno smo sretni jer jahači iz istočnih županija dolaze kod nas. Prošle godine su jahači odlično prihvaćeni u Zagrađu, tako da smo i ove godine odlučili tamo održati jahanje, ali smo ga proširili i na Brodski Drenovac i Bučje. Jahači u narodnoj nošnju tako ulaze u unaprijed određena domaćinstva koja cijelu povorku ugoste kolačima, kobasicom i pićem, a jahači se starom slavonskom pjesmom oduže domaćinu. Nakon toga pješaci koji dođu gledati povorku izađu zajedno s jahačima i pjesmom se nastavlja do idućeg domaćinstva - kazao je Ivica Katić, predsjednik KK Pleternica koji će i ove godine ugostiti 20-ak jahača iz cijele Slavonije.




Povorka će krenuti u ponedjeljak 11. veljače u 12 sati iz Drenovca, njezin dolazak u Bučje se očekuje oko 13, da bi u Zagrađu zapjevali oko 14 sati. Katić naglašava i kako je cilj prikazati kako nošnje našeg kraja i kvalitetna grla kojima će jahači proći kroz sela.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI