U ponedjeljak traktori opet izlaze na Ferovac

09.02.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 14353

Ni nakon zatvorenih razgovora predstavnika seljačkih udruga s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom nije ništa riješeno i seljaci su najavili prosvjede i blokadu prometnica u 13 hrvatskih županija. Na našem području, blokirano će biti raskrižje u Ferovcu kod Kutjeva od ponedjeljka u 11 sati.

- Na sastanku s ministrom mi smo ga upoznali s nekim problemima. Vezano za legalizaciju, seljaci su se požalili kako arhitekti i stručne službe previše uzimaju. Ministar je rekao da će to ispitati. Zatražili smo i da se postavi limit pri kupovini državnog zemljišta te da u povjerenstvu obavezno bude i jedan predstavnik seljačkih udruga. Tražimo i izmjenu pravilnika, da bi tek nakon toga išao mliječni paket - prepričao nam je Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije sastanak koji su seljaci iza zatvorenih vrata održali s ministrom Jakovinom.

Dukić dodaje, sutra traktori blokiraju promet i ostat će dok god se ne ispune njihovi zahtjevi. Traže sastanak i s ministrom financija Slavkom Linićem, premijerom Zoranom Milanovićem te isplatu poticaja u cijelosti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI