Korisni kućni savjeti: Kako od podmetača napraviti torbicu

Maja Katušić s torbicom od podmetača
(FOTO: Domagoj Katić)

04.02.2013. | Maja Katušić
Pregleda: 20733

Ja sam Maja i dolazim iz Pleternice. Imam jedan hobi koji će se nadam se svidjeti i Vama. Od naizgled običnih stvari koje manje-više svi imamo u kućanstvu izrađujem nove predmete: vaze, aranžmane, torbice, figurice, nakit... Time se bavim već...dugo, dugo vremena. Uvijek sam imala potrebu nešto preuređivati pa ako ste slični meni ili Vam se sviđaju ovakvi radovi, pridružite mi se...

Za početak, naučit ćemo kako se pravi torbica od podmetača, bilo da se radilo o pamučnom ili pletenom podmetaču. Krenimo u akciju.




Za izradu potrebno Vam je:
- podmetač
- štirka ako se radi o platnenom podmetaču
- konac i igla
- pištolj za ljepilo ili, još bolje, ako imate mašinu za šivanje
- pokidani lančić koji će poslužiti kao ručka torbice
- dugme


Pošpricajte svoj podmetač, ako se radi o platnenom štirkom te ga presavijte kako bi se oblikovao u našu buduću torbicu. Moj je pleteni pa je krut već sam po sebi, te ga je u mom slučaju bilo potrebno oblikovati i dobro pritisnuti nekim predmetom kako bi se oblikovao onako kako mi želimo.



Sada smo formirali torbicu odredimo gdje nam ide dugme , na način da je dugme tik ispod gornjeg preklopa, kao na slici.



Dugme ušijemo prije negoli torbicu zalijepimo ljepilom. Ako imate šivaći stroj, to je savršeno jer će šav čvršće držati, no ljepilo će poslužiti, pogotovo jer se radi o malenoj "pismo" torbici.



Ovako izgleda kad je zalijepljena, ispod moje ruke se nalazi gornji preklop. Ja sam svoje dugme morala malo ukrasiti jer je bilo preobično, iskoristila sam nekadašnji dio naušnice koja više nije u funciji.



Na bočne strane zašijemo lančić i dobro ga učvrstimo koncem u boji koji odgovara boji vaše torbice.



Mogućnosti ukrašavanja su kao i kod svakog rada beskonačne, dodajte svoje osobnosti, zaigrane, strogo poslovne, s cvjetićima, šljokicama...

Pratite me na blogu
Pusa od Maje!



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI