Martina Lovrić i Zoran Špoler - sportaši godine!

Martina Lovrić i Zoran Špoler
(FOTO: Domagoj Katić)

01.02.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 17739

Svečanom dodjelom nagrada u Gradskom kazalištu Požega završena je neizvjesnost oko proglašenja najboljih požeških sportaša u 2012. godini. Tako su u kategoriji seniora prva mjesta dodjeljena Martini Lovrić, igračici Ženskog košarkaškog kluba Požega i Zoranu Špoleru, članu Građanskog streljačkog društva Požega 1871.

Špoleru je ovo 8. titula najboljeg sportaša Požege i kaže kako je uvijek dobar osjećaj biti najbolji.

- Šteta je što su stalno isti seniori među nominiranima, problem je jer nema vrhunskih rezultata na međunarodnim turnirima. Naravno, na to utječe i nedostatak sredstava, ali smatram da to ne može biti izgovor. Uvjeti za početak su dobri, ali onda kasnije mladi nekako posustanu. Potrebno je u određenom vremenu reći sebi "ja to mogu, želim i hoću" - rekao je Špoler.


Nakon 27 godina bavljenja streljaštvom, kruna karijere mu je bila prošle godine kada je ekipno osvojio naslov svjetskog prvaka.


- To je kao Ivaniševiću Wimbledon, na zalasku karijere ostvariti najbolji rezultat - kaže najbolji požeški seniorski sportaš Požege.

Martina Lovrić kaže kako ju je ova nagrada, unatoč odličnim rezultatima u klubu, malo iznenadila.

- Ima dosta sportašica koje su također dobre, tako da sam ostala malo iznenađena što sam baš ja sportašica godine. Odličan je osjećaj i svakako će mi ova nagrada biti podstrijeh i motivacija za daljnji napredak - kaže Lovrić.

Prije same dodjele nagrada Krešimir Pavelić, predsjednik Požeškog sportskog saveza izrazio je zahvalnost građanima i Gradu Požegi za svaku kunu koja je uložena u sport.

- Sredstva za rad smo dobili od građana i Grada i svaku tu kunu ćemo iskoristiti kako bismo utjecali na mlade, sve što nam je povjereno vratit ćemo gradu i građanima na najbolji mogući način, kroz sport - istaknuo je Pavelić.

Nakon njega riječ je preuzeo požeški gradonačelnik Zdravko Ronko koji je čestitao svim kandidatima, a posebno onim nagrađenima.

- Nalazimo se u teškim trenutcima i građani teško mogu puniti proračun onoliko koliko je to možda potrebno, ali kada vidite ove rezultate, znate da su uloženi na pravo mjesto - kazao je Ronko te naglasio kako je Grad Požega u protekloj godini u sport uložila 3,7 milijuna kuna te da niti jedan klub nije plaćao zakup prostora kao niti režije.

"Trofej pojedinac" je ove godine otišao u ruke Vlade Janića, počasnog predsjednika NK Lipa koji je prilikom primanja nagrade izrazio veliko zadovoljstvo jer je prepoznat njegom 39-godišnji rad.

U kategoriji najboljeg muškog kluba prvo mjesto je pripalo Nogometnom klubu Slavonija, dok je ŽKK Požega najbolji ženski klub. Stjepan Matijašević je najbolji sportaš s invaliditetom, a Boćarski klub Nada najbolja sportska udruga osoba s invaliditetom.

U pauzama među dodjelama nagrada nastupile su proslavljene mlade zvijezde, pobjednici HRT-ove emisije "Pjevaj moju pjesmu" i grupa Javni red.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.

Popis svih nagrađenih sportaša za 2012.:

- kadetkinje:
Tonka Pavelić (GD Sokol)
- kadeti:
Bruno Jovanović (JK Judokan)
- juniorke:
Tea Scania Đakić (KBK Bushido)
- juniori:
Matko Prpić (BK Graciano)

- najbolji sportaš s invaliditetom:
Stjepan Matijašević (BK Nada)
- najbolja sportska udruga s invaliditetom:
BK Nada

- najbolja seniorka:
Martina Lovrić (ŽKK Požega)
- najbolji senior:
Zoran Špoler (GSD Požega 1871)

- najbolji ženski klub:
ŽKK Požega
- najbolji muški klub:
NK Slavonija

- najbolji treneri:
Krešo Poleti (NK Slavonija)
Hrvoje Jurković (ŽRK Požega)
Igor Krizmanić (KBK Bushido)

- trofej pojedinac:
Vlado Janić (NK Lipa)
- trofej klub:
MNK Bonita



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI