Radnicima Papuka do Nove godine bit će isplaćeno 3,5 mil. kn

Tadija Akalović (lijevo) - stečajni upravitelj koji provodi stečaj DI Papuk
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

19.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 13301

Bivšim radnicima Drvne industrije Papuk u stečaju konačno će biti isplaćen dio duga. Do kraja godine na račune 169 radnika i u Poreznu upravu sjest će oko 3,5 milijuna kuna. Tu nam je informaciju potvrdio stečajni upravitelj Tadija Akalović.

- Htio sam da se odmah isplate svi u prvom platnom redu, ali nisam uspio jer sam stečajnu masu formirao tek 11. prosinca, nakon što sam primio uplatu za zadnju prodanu nekretninu na otoku Krku. Sada su prodane sve nekretnine i pokretnine osim nekih otpisanih stvari, ali moram ispoštivati zakonske rokove. Zato mogu isplatiti samo dio, točnije 82,37 posto potraživanja iz prvog platnog reda - objasnio je Akalović.

Stečajni upravitelj dodaje kako se nada da će stečaj biti zaključen najkasnije do proljeća, kada bi trebalo biti isplaćeno svih 4,25 milijuna kuna potraživanja iz prvog platnog reda, koji se odnosi na radnike i porez. Stečaj se oduljio i zbog 17 sudskih procesa koji su još u tijeku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI