Požega će za ukrase potrošiti 15.000, a ostali do 5.000 kn

Postavljanje božićne jelke visoke 20 metara
(FOTO: Domagoj Katić)

03.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 12033

Jedan od simbola predblagdanskog raspoloženja i božićnog duha su i božićni ukrasi koji se ovih dana postavljaju ili su već postavljeni na ulicame naših gradova i mjesta.

Požega kao središte i najveći grad Požeško-slavonske županije očekivano ima najveći posao i trošak ukrašavanja svojih ulica. Zdravko Ronko, gradonačelnik Požege ističe kako termin božićnog drvca baš i nije primjenjiv u slučaju Požege.

Građani donirali svoje borove


- Kao što možete vidjeti, na glavnom trgu smo postavili veliko "drvo", kao i svake godine to je donacija nekoga od građana i tu se ne stvara trošak, jer uvijek ima netko kome to smeta pa onda Grad, u neku ruku učini uslugu građanima - pojašnjava Ronko te dodaje kako Grad svake godine za rasvjetu dodaje određena sredstva te će ona ove godine iznositi 15.000 kuna.


Zanimalo nas je koji su građani bili tako velikodušni i poklonili Gradu svoje borove za božićni ukras. Prema odgovoru iz Grada Požege, na Trgu Sv. Trojstva postavljen je bor Mihajla Banjanina, na prostoru Florijanova-Lermanova bor Željka Makarevića, na Trgu sv. Terezije bor Dragutina Grgurića i na Trgu Matka Peića je bor Dejana Janote.

Pakrac: 5.000 kn

Ostali gradovi naše županije imaju otprilike jednake troškove, i svi su se odlučili ne ulagati u novu rasvjetu.

- Grad Pakrac je u protekle dvije godine uložio oko 20.000 kuna tako da ove godine nećemo ništa novo kupovati. Popravit ćemo stare, pregorene lampice što će nas stajati do 5.000 kuna - pojašnjava Davor Huška, gradonačelnik Pakraca koji će kao i prošle godine imati jaslice pred crkvom i adventski vijenac na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Pleternica: 5.000 kn

Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice navodi kako ni u Pleternici neće biti bitnijih promjena u odnosu na prošlu godinu osim advetskog vijenca oko kružnog toka.

- Kao i prošle godine postavit ćemo jaslice ispred gradske kuće te prošlogodišnja rasvjetna tijela po stupovima javne rasvjete - navodi Jozić, ustvrdivši da će Grad Pleternica ove godine izdvojiti 5.000 kuna.

Kutjevo: do 3.000 kn

Kutjevo će također svijetliti starim sjajem, a gradonačelnik Nikolić kaže kako će na popravljanje potrošiti manje od 3.000 kuna.

- Ovisi o ponudi koju dobijemo od servisera, ukoliko nam izađu u susret možda kupimo nešto novoga do 2.000 kuna - kaže Nikolić te dodaje kako će prostor ispred gradske kuće krasiti bor kojega će okititi djeca iz kutjevačkog dječjeg vrtića.

Lipik i Velika ne planiraju imati troškove ove godine

Vlado Boban, načelnik Općine Velika kaže kako je Velika okićena kao i svake godine s obzirom na mogućnosti koje imaju, dok Antun Haramija, gradonačelnik Lipika kaže kako je na gradskom trgu napravljen vijenac oko vodoskoka. Dodaje da je kod nove tržnice postavljena jelka, a do nove kupovine neće doće jer se prošlih godina kupilo dovoljno.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI