Teške događaje treba čitati Božjim mjerilima

Biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Vjeran Blašković)

19.04.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 2780

Svake godine pred Uskrs požeški biskup Antun Škvorčević katoličkim vjernicima uputi uskrsnu poruku i čestita Uskrs. Ovoga puta biskup je podsjetio na riječi pape Benedikta XVI. koji u svojoj najnovijoj knjizi piše: "Božjem je otajstvu navlastito da tiho djeluje. Tek malo-pomalo u velikoj povijesti čovječanstva on izgrađuje svoju povijest. Postaje čovjek, ali na način da ga suvremenici, mjerodavne snage povijesti mogu zanemariti. Trpi i umire i, kao Uskrski, želi doći čovječanstvu samo po vjeri svojih kojima se očituje. On trajno tiho kuca na vrata naših srca i lagano nam otvara oči, kada mu ga otvorimo."

Biskup Škvorčević u poruci, koju je danas pročitao pred novinarima, rekao je kako nas je duboko ovih dana pogodila prvostupanjska presuda haaškog suda hrvatskim generalima. 

- Neki su, poneseni osjećajima, iskazivali ljutnju i protivljenje, dizali glas protiv nositelja javnih dužnosti u zemlji i inozemstvu, i nisu dalje otišli od nemoćnoga iskazivanja vlastitih emocija. Valja se usuditi i te teške događaje čitati Božjim mjerilima te uz pomoć vjere shvatiti da su svaka žrtva i nepravda, svaki prijezir i progon ugrađeni u konačni ishod pravde i uspjeloga života koji dodjeljuje samo bog snagom svoje ljubavi. U Isusovoj pobjedi nad zlom i smrću, ostvarena je pobjeda pravde i istine za svakog od nas, osobito ugnjetenoga i nepravedno osuđenoga čovjeka - rekao je biskup.


Biskup je pozvao da u raspoloženju nade cijeloga mjeseca svibnja vjernici pred likom Gospe Voćinske u velikoj uskrsnoj pedesetodnevnici mole dar Duha Svetoga za sve ljude, za dobro obitelji, mjesne Crkve i cijele domovine, napose za uspješan pastoralni pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj.


Biskupovu uskrsnu poruku u cijelosti ćemo prenijeti na Uskrs, 24. travnja 2011. godine.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI