Propala prodaja Papuka: Kupac nije uplatio novac

Dvorište DI Papuk
(FOTO: Arhiv Pakračkog lista)

01.08.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 8004

Pakračka Drvna industrija Papuk u stečaju ipak nije uspjela prodati nekretnine ni nakon završenog 13. po redu natječaja i odabira najpovoljnijeg ponuditelja. Jučer je, naime, istekao rok za uplatu ponuđenih 4,5 milijuna kuna koje je tvrtka "Energetski inženjering" s adresom u pakračkoj Zoni male privrede bila dužna uplatiti na račun DI Papuk.

- Novac do kraja propisanog roka nije sjeo, što znači da ćemo morati ponoviti natječaj - sa žaljenjem je konstatirao stečajni upravitelj Tadija Akalović.

Oko 160 radnika Papuka, kao najveći vjerovnici, veselilo se konačnoj prodaji imovine tvrtke kako bi od nje mogli barem djelomično namiriti svoja potraživanja za neisplaćene plaće. Veselili su se i stoga jer je nesuđeni kupac najavljivao ponovno pokretanje drvne industrije na tom mjestu, što bi značilo zapošljavanje. Sve je propalo, kako neslužbeno doznajemo, jer kupac nije uspio dobiti kredit od banke pa nije mogao uplatiti ponuđeni iznos.


- Već krajem tjedna objavit ćemo novi natječaj i nadam se da će sljedeći ponuditelj biti odgovorniji - zaključio je Akalović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI