Počela izgradnja novog vodocrpilišta

Radovi u Velikoj na cesti iz bazena prema odmaralištima
(FOTO: Vjeran Blašković)

01.08.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9497

Kao i svih proteklih godina i ovoga je ljeta cijelo vrijeme na snazi upozorenje komunalne tvrtke Tekija da se voda iz vodoopskrbne mreže koristi samo za osnovne potrebe. Već sljedećega ljeta, prema najavama, situacija s otežanom vodoopskrbom u Požeštini ne bi se trebala ponoviti.

Novi izvori: 45 litara vode u sekundi

Krenula je izgradnja vodocrpilišta uz Dubočanku u Velikoj na prvim livadama odmah iza bazena. Na sustav vodoopskrbe bit će spojena tri već uređena zdenca koja će, kako je planirano, davati izdašnih 45 litara vode u sekundi.


Kako saznajemo od šefa gradilišta Tomislava Harhaja iz vinkovačke tvrtke Izgradnja-vvk, radovi vrijedni 4,3 milijuna kuna bez PDV-a) potrajat će do kraja listopada, za kada je predviđeno uključivanje novog vodocrpilišta u sustav vodoopskrbe Požeštine.

Kvalitetnija voda za potrošače



Gradonačelnik Požege Zdravko Ronko, inače i predsjednik skupštine javnog poduzeća Tekija koja je investitor, rekao je kako će cijelo područje Požeštine ovime dobiti kvalitetniju vodu u slavinama. Plan je, kaže, uključivanjem vode s izvora uz Dubočanku gdje je voda izuzetne kvalitete smanjiti crpljenje vode u bunarima uz Orljavu u Požegi.

Zanimljivo je da će pumpe za vodu na tri nova zdenca u Velikoj doći iz Južnoafričke Republike. Prema riječima gradonačelnika, radi se o vrlo kvalitetnim pumpama čiju je ugradnju predvidio projektant, zagrebačka tvrtka Hidroprojekt-ing. Gradonačelnik Ronko rekao je kako je ukupna investicija u novo vodocrpilište oko 5,7 milijuna kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI