Od susjeda doznali da im prodaju kuću

Nedjeljka Miškić ispred kuće u vlasništvu Grada Pleternice
(FOTO: Domagoj Katić)

26.07.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 15747

Četveročlana obitelj Miškić iz Buka već drugi put proživljava isti problem. Kao izbjeglice su 1992. godine, uz pomoć socijalne službe, uselili u kuću koja je u vlasništvu Grada Pleternice. Sada je odlukom Grada ta kuća na prodaji, a početna cijena je 35.000 kuna.

- Nismo dobili nikakvu obavijest od Grada da prodaju kuću u kojoj živimo. Da nam susjed nije rekao ne bismo ni znali. Isto nam se dogodilo i 2002. kada su prvi put prodavali kuću. Onda smo zaustavili prodaju, što će sada biti ne znamo. Idemo u ponedjeljak u gradsku upravu pa ćemo vidjeti što će nam reći - izjavljuje Nedjeljka Miškić, korisnica kuće.

Vratit će kuću u prvotno stanje


Dodaje i kako želju za kupnjom te kuće imaju od useljenja, ali im to nije dozvoljeno. Problem je, kako kaže, nemogućnost podizanja kredita u banci pa smatraju da bi najbolje bilo kada bi im Grad omogućio obročnu otplatu.


- Tražili smo mi i ugovor o stanovanju, ali ga nismo dobili. Sve je ostalo na usmenom dogovoru. Mi smo ulagali, pokrili kuću, promijenili vrata i prozore, napravili smo je useljivom jer kada smo mi došli ona nije bila u stanju da netko može živjeti u njoj - kaže Nedjeljka te dodaje kako će, ako budu morali iselit i ako im netko ne plati njihova ulaganja maknuti sve što su oni napravili.

Iako imaju mogućnost smještaja kod sina i snahe, voljeli bi ostati i živjeti u ovoj kući u kojoj su već 20 godina.

Lucić: Ne tjeramo ih iz kuće

U Gradu Pleternici kažu kako je cijena minimalna te očekuju da se obitelj Miškić prijavi na natječaj i otkupi kuću.

- Ne tjeramo mi njih iz kuće, štoviše obitelj Miškić je godinama živjela u toj kući bez da su išta trebali plaćati Gradu, to je bio naš doprinos njima. Mi samo prodajemo kuću po cijeni koja je realna za stanje prije njihovih ulaganja - kaže nam Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice.

- Obitelj Miškić se može, a mi to i očekujemo, prijaviti na natječaj koji je Grad raspisao. Cijena koja je postavljena je minimalna, ali Grad kao pravno tijelo nema mogućnost kreditiranja tako da bi trebali pronaći rješenje u nekoj od poslovnih banaka - dodaje dogradonačelnica Antonija Jozić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI