Djedu u čast: Starim Renaultom na put od Požege do Maroka

Ivan Jakovina ispred svoga Renaulta 4
(FOTO: Iz priv. kol. I. Jakovine)

26.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12717

"Požega je moj rodni grad, u Požegu se uvijek vraćam i iz Požege ću krenuti na put", rekao nam je Ivan Jakovina, 28-godišnji planinar, putopisac i avanturist, čiji je plan u kolovozu prijeći put od Požege do Marakeša u Maroku u oldtimeru Renaultu 4 i potom popeti se na najviši vrh planine Atlas.

- Putovanje bi trebalo trajati tri tjedna. Najvažnije točke su usponi na dva vrha - Mulhacen (3.478 m), najviši vrh kontinentalne Španjolske i Jebel Toubkal (4.176 m), najviši vrh Atlasa i sjeverne Afrike. U Maroku želim otkriti što više i proučiti što današnjim Marokancima predstavlja Ibn Battuta, veliki istraživač i putnik iz 14. stoljeća koji je svojim putovanjima nadmašio i Marka Pola - rekao je mladi Požežanin, koji će svoje putovanje posvetiti svome pokojnom djedu Ivanu "Malom Pajdi" Jakovini, istaknutom Požežaninu koji je također bio putopisac i planinar.

- Detaljniju rutu ne planiram, sve ostavljam na volju puta i trenutka - dodaje Ivan.


Prije samog puta već je započeo s tjelesnim pripremama, a u planu mu je u srpnju popeti se na Triglav. Isključivo za put do Maroka kupio je stari Renault 4 GTL iz 1984. godine za 6.000 kuna.


- Nakon podužeg razmišljanja zaključio sam kako je to idealan automobil za putovanje. Malo troši, jednostavna je mehanika, malen, a dovoljno prostran - dodaje Ivan, koji se nada kako će prije početka puta uspjeti skupiti dovoljno novca da pripremi ovaj automobil za takav put. Na putovanje će krenuti sa svojom djevojkom, a fotografije s puta ćemo objavljivati ekskluzivno na 034portalu.

LINK Facebook fan page
LINK Ivan Jakovina - web stranica



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI