Nakon 13 natječaja: Papuk prodan za 4,5 milijuna kuna!

Tadija Akalović (lijevo) - stečajni upravitelj koji provodi stečaj DI Papuk
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

25.05.2012. | Mario Barać
Pregleda: 9572

Nakon što su danas otvorne pismene ponude po 13. natječaju za prodaju nekadašnjeg industrijskog dvorišta tvrtke „Papuk“ d.o.o. Pakrac, možemo konstatirati da je za ovu nekada veliku drvnu industriju 13 ipak sretan broj jer je tvrtka "Energetski inženjering", sa službenom adresom u pakračkoj zoni male privrede, pobjednik 13. natječaja za prodaju ovih nekretnina.

Na natječaj su pristigle dvije ponude, tvrtka "Energetski inženjering" je ponudila iznos od 4.511.000 kuna, dok je drugi ponuđač, tvrtka "Ferdinand" d.o.o. iz Donje Bašćanske, ponudila 4.201.000 kuna.

Tadija Akalović, stečajni upravitelj i požeški odvjetnik je najavio kako će kupoprodajni ugovor biti potpisan u roku 8 dana nakon čega kupac mora uplatiti cjelokupan iznos.


Veći dio novca za potraživanja 160 radnika


Veći dio ponuđenog novca namijenjeno je za podmirenje potraživanja koje ima oko 160 nekadašnjih zaposlenika "Papuka", a koja su prije 6 godina iznosila nešto više od 9 milijuna kuna. Štečajni upravitelj danas nije htio govoriti kada će bivši zaposlenici dobiti bar dio svojih potraživanja, ali sudeći po cjelokupnoj daljnjoj proceduri, teško je očekivati da će to biti prije kraja ove godine, kada se očekuje okončanje stečanog postupka.  Današnjem otvaranju ponuda nazočio je Miroslav Pavelić, direktor tvrtke "Energetski inžinjering". Nije htio govoriti o planovima za nekadašnje industrijsko dvorište "Papuka" nego je to odgodio za vrijeme kada će ova tvrtka biti i stvarni vlasnik ovih nekretnina koje na površini od 17 hektara, sadrže dvije zgrade u funkciji, te više ruševina, a za što je početna prodajna cijena iznosila 4 milijuna kuna.  


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI