Za rad motornom pilom potrebna stručna osposobljenost

Osposobljavanje u Vidovcima
(FOTO: Anamarija Grlić)

18.05.2012. | Anamarija Grlić
Pregleda: 18878

Tečaj osposobljavanja za pravilno rukovođenje lančanom motornom pilom potrebno je proći da bi se zakonito moglo sjeći drva u šumi. Za 36 osoba, uglavnom nezaposlenih stanovnika Vidovaca ovaj je tečaj u suradnji s Mjesnim odborom Vidovci provelo učilište Link. Tečaj je trajao tri dana, a danas su polaznici polagali ispit u podrumskom prostoru kafića Barun u ovom požeškom prigradskom naselju.

- Zakonska je obaveza da svi koji rade i rukuju motornom pilom moraju biti stručno osposobljeni, prvenstveno radi zaštite njih samih i bez ovog ispita neće biti moguće ući na posjede Hrvatskih šuma, ali i privatnih u svrhu sječe i sakupljanja drva za ogrjev - izjavio je Željko Prašnjak, voditelj tečaja. Također je upozorio da je na tom području rada strašno puno nesreća koje završavaju kobno. - Opreza nikad dosta, uvjerenje kojeg će polaznici dobiti neće nikoga libiti nesreća! - upozorio je.

Predavanje su održali  profesori Stjepan Delvekio, Željko Prašnjak i šumarski tehničar Ninoslav Špigl. Osposobljavanje je odobreno od Ministarstva znanosti i upisuje se u radnu knjižicu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI