Novi natječaj: Papukove nekretnine za 4 mil. kuna

Dvorište DI Papuk
(FOTO: Arhiv Pakračkog lista)

08.05.2012. | Mario Barać
Pregleda: 9169

Sutra bi u Narodnim novinama trebao biti oglašen novi natječaj za prodaju industrijskog dvorišta Drvne industrije Papuk po cijeni nešto većoj od 4 milijuna kuna, a špekulira se da je za ovog nekadašnjeg drvnog giganta koji je bio među vodećim proizvođačima u drvnoj branši u široj regiji, zainteresirano nekoliko tvrtki.

Među njima se spominje i slovenska tvrtka „Ferdinand“ koja planira kupiti cijelo industrijsko dvorište, a navodno nude i program za oživljavanje gospodarske djelatnosti. Tvrtka osim u Sloveniji i Hrvatskoj, posluje i u Njemačkoj.

Interes je navodno iskazala i jedna zagrebačka tvrtka u kojoj je okupljeno nekoliko domaćih pakračkih uspješnih poduzetnika, a spominje se i jedan bivši Pakračanin, danas uspješan i ugledan poduzetnik koji je zainteresiran za zgradu bivšeg Papukovog skladišta u kojem je donedavno radila tvrtka „Staklo SLS“. Još je jedan poduzetnik zainteresiran za Papukovu upravnu zgradu.


- Mi kao Grad u „Papuku“ imamo tri strateška interesa. Interes nam je da „Papuk“ bude prodan ozbiljnom ulagaču, da radnici dobiju barem dio svojih potraživanja i da se na tom prostoru započne s gospodarskim aktivnostima, konkretan je bio Davor Huška, pakrački gradonačelnik.


Sredinom mjeseca, po završetku javnog natječaja znat ćemo jesu li bile ozbiljne namjere poduzetnika za nekretnine Papuka.


Ruševina DI Papuk (foto: Arhiv Pakračkog lista)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI