Predstavljena knjiga o motorističkom putu oko svijeta

Predstavljanje knjige "Put oko svijeta 09"
(FOTO: Mario Nakić)

07.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4341

"Sjetih se svojih sebičnih misli kad sam uživajući u ovim predjelima poželio da ovdje nikada ne stigne moderna cesta. Nestala bi avanutra. U stvari, za nas u prolazu ovo je avantura, a za ovu djecu nije. Njihova avantura počinje kada krenu ostvarivati svoje snove. 18.08.2009. GOBI - ALTAJ, Mongolija", piše u knjizi "Put oko svijeta 09", čiji je autor koprivnički motorist Petar Rikić.

40.000 kilometara u 150 dana

Njegov otac Ratko Rikić predstavio je večeras Požežanima, okupljenim u Gradskoj knjižnici i čitaonici, knjigu uz objašnjenje kako njegov sin nije ovdje jer je već negdje na putu. Petar, naime, prodaje svoje fotografsko-opisne putopise isključivo kako bi mogao ići u nove ekspedicije. Na prvoj je prešao 40.000 kilometara u 150 dana na motoru. Doživljaje iz Kine, Nepala, Tibeta i Indije, gdje je bio sa sinom, prepričao je Požežanima otac Ratko.

Putopis popraćen fotografijama


Prisutni na prezentaciji mogli su čuti puno zanimljivih stvari o životnim navikama, nastambama i običajima tibetantskog i indijskog naroda. Pa tako, primjerice, Ratko Rikić kaže kako je tibetanska strana Himalaja puna brojnih tamnoplavih jezera, od kojih su neka slana, a neka slatkovodna. Ljudske nastambe više djeluju kao hramovi. Sve su te zanimljivosti u knjizi Petra Ikića dočarane fotografijama.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI