Bogat program: Francuski kulturnjaci u Lipiku u gostima

Park u Lipiku
(FOTO: Bolnica-Lipik.hr)

27.04.2012. | Mario Barać
Pregleda: 2679

Ukupno 54 gosta iz francuskog grada Caucy la Chateau, Lipikovog prijatelja, gostovat će od 28. travnja do 4. svibnja u Lipiku. Francuski gosti imaju gust program u kojem će dominirati koncerti jer uz najavljen nastup operne pjevačice koja će, uz klasična djela izvoditi i pjesme bezvremene Edith Piaf, nastupiti će i rock band te francuski orkestar čiji glazbenici sviraju plesnu etno glazbu.

Nakon Novske i Daruvara gdje će Francuzi nastupiti 29. i 30. travnja, u Pakracu će 2. svibnja biti održana dva koncerta. Koncert u Osnovnoj glazbenoj školi započinje u 17 sati, a nakon toga će nastupiti i u Hrvatskom domu dr. F. Tuđman u 20 sati.

Sljedećeg dana od 20 sati francuski glazbenici će se predstaviti Poljančanima u njihovom Domu kulture. Ulaz na koncerte se neće naplaćivati, ali će biti prikupljani dobrovoljni prilozi kojima će se financirati tečaj francuskog jezika za naše građane.


Središnji događaj ovog višednevnog posjeta bit će zadnjeg dana, 4. svibnja u Lipiku, u dvorištu Specijalne bolnice. Program počinje od 16 sati izložbom lokalnih proizvođača s područja Lipika i Pakraca, a predstavit će se i članovi udruge koja u ovom francuskom gradu tradicionalno organiziraju srednjevjekovni festival i tom će prigodom i prikazati dio odora i opreme.


U 18 sati je na rasporedu koncert, a od 20 sati će u Dječjem domu biti organizirano zajedničko druženje uz tradicionalna francuska i hrvatska jela koja će, uz francuske goste, pripremiti i članice Udruge žena Lipik. Uz Grad Lipik i Udrugu hrvatsko-francuskog prijateljstva Lipik, u organizaciji ovog posjeta će pomoći i brojne lipičke udruge kao i građani kod kojih će gosti iz Francuske biti smješteni.

Foto: Bolnica-Lipik.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI