Dovršava se cesta koja nema mjesta

Radovi kod slqastičarnice Aroma - istočni izlaz Priorljavske ulice
(FOTO: Željko Lukić)

25.04.2012. | Željko Lukić
Pregleda: 12436

Vaditi trn iz „jedne stvari“ – narodna je fraza za pipav i nesiguran posao koji svakog trenutka može krenuti po zlu. Takav posao obavljali su ovih dana cestari na famoznoj cesti kojoj kreativna požeška gradska vlast tepa „Priorljavska“, a prolazi – bolje rečeno: jedva se provlači - između pruge i  terase slastičarnice „Aroma“ i dalje prema zapadu.  

Nakon poduže pauze u dovršetku ovog projekta, zagrmjeli su rovokopači, kamioni i druga cestarska glomazna mehanizacija. Kako se kopalo uz sami temelj terase, dovoljno bi bilo da se golema grabilica rovokopača pomakne samo nekoliko centimetara u stranu i razbije staklo. Hrabri su bili i gosti na terasi koje ova halabuka i opasnost nije omela. Vlasnik slastičarnice Muamer Aliti po tko zna koji put stajao je nemoćno i gledao kako se odvijaju radovi tik uz njegov objekt koji je već godinama „kamenčić u cipeli“ nekim strukturama, ne samo političkim.

Aliti i njegovi sinovi već su navikli na ovakve prizore, pa ne djeluju zabrinuto. Samo je jedan od njih kratko  prokomentirao spregu vlasti i nepoznatog poduzetnika: „Sagradite mi pristupni put pa ću ulagati“. Naime, prostor između pruge i Cvjetne ulice na gradskom zemljištu koje su okolni mještani koristili za vrtove, velik je i atraktivan, pa se priča kako nedostaje samo izlaz (ulaz) s istočne strane da bi se tu isplatilo nešto graditi.


Pravna bitka se već dugo vodi između Alitijevih i gradske vlasti, a po svemu sudeći za terasu postoji građevinska dozvola, jer da je nema već bi bila srušena. Gdje je pravo, gdje pravda, a gdje nečija samovolja, inat ili sprega – svatko tumači na svoj način. Ostaje činjenica da građani Osijeka, Slavonskog Broda i drugih gradova kroz koje teče rijeka imaju uz obalu šetnicu, dok će Požežani imati jednu cestu koja će dodatno stvarati prometnu gužvu na čvorištu kod rampe.


Bi li Ciraki iz „svoje“ susjedne ulice preko puta sada morao recitirati nešto drugačije, npr.: „Oj, Požego grade od davnina, za sokake fali ti širina“?










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI