Požega je grad bez ideje i vizije za mlade

Ivona Takač, Igor Čorković, Dražen Đurović, Marko Bulj i Igor Gelenčer
(FOTO: Vjeran Blašković)

26.03.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 19101

- Problemi mladih su ključno društveno pitanje. Sve nas je manje, prirodni prirast je nizak, a mladi se ne vraćaju iz mjesta gdje studiraju. Povratak u Požegu sigurno im znači povratak na burzu, izjavio je predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-a i saborski zastupnik Dražen Đurović. Rekao je kako u dosadašnjoj politici u gradu nedostaje inicijativa za mlade, ideje i vizije, pa tako i želja da se mladima pomogne.

Povjerenik mladeži te stranke za županiju Igor Čorković istaknuo je kako u Požegi ne postoji niti jedna udruga koja okuplja mlade, a da je vrlo važno mladima probuditi svijest koliko je važno da sudjeluju u svemu u čemu sudjeluju i stariji.

Problem neizgrađene sportske dvorane na Ratarnici, natkrivenog bazena i atletskog stadiona istaknuo je član stranke Marko Bulj rekavši da podržava sve aktivnosti za izgradnju infrastrukture za mlade poput igrališta koje bi trebala imati sva požeška naselja. Izrazio je i žaljenje što je uništen Bike park pored Orljave u kojega je uloženo 70.000 kuna.


Kao važan segment život mladih u gradu istaknuo je izgradnju centra za mlade s raznim sadržajima dodajući kako je Požega grad prijatelj djece.


Najveći problem mladih je nezaposlenost. Kao rješenje problema povratka mladih u grad nakon školovanja vidimo što više stipendiranja deficitarnih zanimanja, rekao je mladi HDSSB-ovac Igor Gelenčer.

Ivona Takač pojasnila je da je prešla iz HSLS-a u HDSSB jer je to stranka u kojoj se radi, za razliku od drugih stranaka u kojima se puno priča, a malo djeluje.

Izborna skupština mladeži HDSSB-a za našu županiju najavljena je za 20. travanj.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI