Hrvatske vode ulažu 100 mil. kuna u Pakrac

Radovi na Šumetlici
(FOTO: Mario Barać)

23.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 8876

"Drago mi je što se stvari konkretiziraju, to nije više priča. Veći dio naših zamolbi, prijedloga i projekata upućenih Hrvatskim vodama prihvaćen je i ove godine kreće realizacija", rekao je Davor Huška, gradonačelnik Pakraca nakon sastanka s predstavnicima Hrvatskih voda na temu državnih ulaganja u vodnu infrastrukturu na pakračkom i lipičkom području.

- Projekt izgradnje brane Šumetlica dobio je 5 milijuna kuna za dovršenje zaobilaznice te za početak radova na samoj brani. Predviđamo da će ukupno radovi trajati dvije godine, a to će riješiti dugotrajni problem vodoopskrbe cijeloga kraja. Drago nam je da je naša Pakračanka u Ministarstvu graditeljstva dobila taj posao te nam je potvrđeno da će se radovi nastaviti. Projekt u potpunosti financiraju Hrvatske vode, a mi smo ga oslobodili plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 265.000 kuna - rekao je Huška.

Gradonačelnik je naveo i odobrena 3 milijuna kuna za različite manje projekte na tom području. Prvenstveno radi se o vodoopskrbi za 11 naselja, među kojima su Toranj, Ploštine i Batinjane, za koje se priprema projektna dokumentacija, a nagodinu će krenuti radovi na vodovodnoj mreži. Radi se i na vodovodnom i kanalizacijskom sustavu za Badljevinu i Omanovac.


Osim projekata na brani, vodoopskrbi i kanalizaciji, Grad Pakrac je s Hrvatskim vodama dogovorio i obnovu dotrajalog cjevovoda od izvora Šumetlice do grada Pakraca.


- Taj je cjevovod izrađen od azbesta i oštećen je u ratu. Zbog toga uvijek gubimo dosta vode, on će biti izmijenjen. Radovi su vrijedni oko 6 do 7 milijuna kuna, i to će financirati Hrvatske vode. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni dogovorenim - ustvrdio je gradonačelnik Huška.

Uz postojeće projekte, sve ukupno će Hrvatske vode tijekom ove i iduće godine, prema ovim planovima, u pakračko područje uložiti oko 100 milijuna kuna. No, to nije sve. Huška kaže kako gradovi Pakrac i Lipik već pripremaju potrebnu dokumentaciju kako bi nagodinu, odmah po ulasku Hrvatske u Europsku uniju, mogli kandidirati projekt obnove kompletnog magistralnog cjevovoda Pakrac - Lipik, kojim će obnoviti postojeći kanalizacijski sustav i proširiti ga na naselja koja ga još nemaju.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI