Bolničko parkiralište ide u koncesiju, parking će se plaćati

Opća županijska bolnica Požega
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

20.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 17258

U prvom je tromjesečju ove godine Vlada RH dodijelila Požeško-slavonskoj županiji decentralizirana sredstva za zdravstvene ustanove, i to oko 650.000 kuna za tekuće održavanje i 2,3 milijuna kuna za investicije. S obzirom na financijske probleme Doma zdravlja i na dospjeće nepodmirenih obveza iz prijašnjih razdoblja, Skupština Požeško-slavonske županije odlučila je na jučerašnjoj sjednici sav novac namijenjen za tekuće održavanje zdravstvenih ustanova dodijeliti Domu zdravlja.

Dio novca, koji je namijenjen investicijama, podijeljen je prema potrebama. Dom zdravlja je ukupno dobio najviše, 1,68 milijuna kuna. OŽB Požega je dobila 722.000, a OŽB Pakrac 295.000 kuna. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik je dobila 228.000, a Zavod za hitnu medicinu i Zavod za javno zdravstvo su zajedno dobili manje od 50.000 kuna namijenjenih investicijama.

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović rekao je kako će najavljeno parkiralište iza bolnice, koje je prema njegovim lanjskim najavama trebalo biti gotovo do kraja prošle godine, vjerojatno morati dati u koncesiju, kao što će u koncesiju ići i postojeće bolničko parkiralište. Ni OŽB Požega ni Županija, naime, nemaju dovoljno novca za njegovo održavanje. Ukoliko bude išlo u koncesiju, to znači da će se parkiranje ondje naplaćivati, potvrdio je Aladrović na upit vijećnika.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI