Obrtnički dom postao premalen za sve nezaposlene (video)

Sajam poslova u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

15.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 14552

Prostor Obrtničkog doma bio je premalen za sve nezaposlene koji su danas došli posjetiti Sajam poslova. Ponajviše zato što im je dolazak na ovaj sajam uvjet za ostanak u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ali i zato što vjeruju kako će možda uspjeti doći do zaposlenja.



Ove su godine na Sajmu bile evidentne dvije stvari: broj nezaposlenih enormno raste i veliku većinu među njima čine mladi. Ponuda poslova je u isto vrijeme sve manja.





- Imamo 17 poslodavaca koji su izložili svoje štandove i prihvaćaju zamolbe nezaposlenih. Očito je kako ovaj prostor nije više dostatan primiti sve zainteresirane pa ćemo do idućeg puta pokušati s Gradom dogovoriti neki drugi, veći. Možda stari vatrogasni dom bi bio dobar, vidjet ćemo - rekao je Ivica Tomljanović, pročelnik požeškog HZZ-a.



Osim samih razgovora nezaposlenih i poslodavaca, održana je prezentacija računalnog programa "Moj izbor", radionica o traženju posla i tribina o zapošljavanju na europskom tržištu rada.

U razgovoru s nezaposlenima doznajemo kako većina njih ipak vjeruje da će naći posao, ali ne u našoj županiji. Nadaju se sezonskom poslu na moru. Pogledajte kratku anketu.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI