Most na Orljavi: Bourek predstavio svoje slike u muzeju

Otvaranje izložbe Zlatka Boureka
(FOTO: Mario Nakić)

10.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4710

Dvije izložbe u povodu Dana grada otvorene su u petak navečer. Prvo je u Galeriji Ciraki u Gradskom kazalištu otvorena izložba fotografija "Biti Požežanin" na kojoj su izložene fotografije građana koji su se prijavili na natječaj Grada Požege. Nagrađeni su Zoltan Bartaky, Josip Mesić, Kristina Lešić i Vlado Matoković.


Otvaranje izložbe u Gradskom muzeju, gdje je akademik Zlatko Bourek predstavio svoju izložbu slika "Most na Orljavi" napunilo je prostoriju požeških muzeja, što znači da interes za njegove slike među Požežanima itekako postoji. Lidija Španiček iz Gradskog muzeja opisala je Bourekov stil kao osebujan i svojstven.




Bourek se u svome obraćanju zahvalio gradskim ocima što su prepoznali njegov rad i pozvali ga u Požegu. Za svoje slike je kazao da su rezultat sentimentalnog stvaranja, a "sentimentalnost dolazi s godinama i to je dobro".




Gradonačelnik Zdravko Ronko pozdravio je prisutne i ustvrdio kako mu je čast otvoriti izložbu, ali će mu još veća čast biti uručiti akademiku Boureku nagradu Grada Požege. "Oduševljen sam onim što ste pripremili za ovu izložbu", rekao je Ronko.



FOTO Više fotografija pogledajte ovdje



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI