Nisu prijavili šetnju: Grgurima 3.000 kn kazne

09.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 24918

Kao što je bilo za očekivati, Grad Požega je podnio obvezni prekršajni nalog protiv Društva "Sveti Grgur" i predsjednika Vatroslava Bekafiga, kao odgovorne osobe, zbog organiziranja manifestacije na javnoj površini bez odobrenja Grada Požege.

U prekršajnom nalogu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege stoji kako su okrivljenici prekršili Odluku o komunalnom redu. Određena im je novčana kazna od 2.500 kuna za Društvo, odnosno 400 kuna za odgovornu osobu, te još 100 kuna za troškove postupka.

Dužni su platiti novčanu kaznu i troškove postupka ili podnijeti žalbu u roku 8 dana. Rješenje iz Grada po ovlaštenju gradonačelnika Zdravka Ronka potpisuje komunalni redar Zvonko Ciganović.







Podsjetimo, prošle je subote na postrojavanju povijesnih postrojbi Bekafigo izjavio kako nema potrebe prijavljivati Gradu šetnju gradom jer smatraju da se imaju pravo šetati Požegom kao i bilo kojim drugim gradom u Europi. Već je tada najavio da, ukoliko bude kazni, Društvo će ih platiti vlastitim novcem.

Gradonačelnik Zdravko Ronko je najavio da će Grad Požega poduzeti pravne korake i preispitati zakonitost skupa, ali i postupanje policije koja im nije onemogućila okupljanje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI