Haramija priznao: Nemam ozbiljnih saznanja o prodaji ZRC-a

Antun Haramija, gradonačelnik Lipika
(FOTO: PIXSELL)

01.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 3395

Je li točna informacija da je u Agenciju za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) ovih dana stiglo ozbiljno pismo namjere za kupovinu Zdravstveno rekreacijskog centra Lipika (ZRC) i to od strane investitora iz Velike Britanije, zanimalo je nezavisnog vijećnika Vinka Pečanića na Aktualnom satu jučerašnje, jubilarne 20. sjednice Gradskog vijeća Lipika.

- O tome za sada nemam ozbiljnih saznanja - kratko je odgovorio gradonačelnik Antun Haramija, na što je reagirao predsjedavajući Ivan Molnar, također s nezavisne liste vijećnika, podsjetivši gradonačelnika da je nedavno za novine ipak dao ozbiljnu izjavu po pitanju ulaganja u ZRC. Haramija je pojasnio da je u Agenciji trenutno prijelazno razdoblje nakon formiranja nove Vlade, a u svom polugodišnjem izvješću, koje je također bilo jedna od točaka dnevnog reda jučerašnje sjednice, naglasio je kako je sa stanjem u ZRC-u i potrebama rješavanja ovog za Lipik gorućeg problema informirao i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića.

Pročitao u medijima


- Pročitao sam u medijima da su britanski investitori koji žele ulagati u Hrvatsku nezadovoljni birokratizacijom koja usporava njihova ulaganja, a među nabrojanim investicijama koje planiraju u Hrvatskoj, je i ona u ZRC. To je sve što za sada znam - rekao je Haramija.



Gradsko vijeće Grada Lipika

Krajem prošle godine su Agencija i Ministarstvo gospodarstva oglasili prodaju udjela u ZRC-a raspisivanjem natječaja, a nakon toga su pozvali i jednog zainteresiranog investitora iz Velike Britanije da do 31. siječnja podnese obvezujuću ponudu. U svom izvješću gradonačelnik Haramija ističe kako ima saznanja da je investitor to i učinio i da se sada očekuju daljnje radnji iako o konkretnim imenima potencijalnog investitora u Lipik nije znao reći ništa.

Dubioza od 400 milijuna kuna

Podsjetimo kako je Večernji list, pozivajući se na gradonačelnika, lani spomenuo ime tvrtke - Jefftawson, a 034portal je tada pisao kako takva tvrtka na cijelom internetu uopće ne postoji.

  "Duboko sam uvjeren da će pitanje ZRC-a biti ubrzo riješeno, a najavljene su i skore kadrovske promjene u ZRC-u", rekao je Molnar zaključujući ovu točku dnevnog reda, ostavljajući dojam da o ovoj temi ipak zna i nešto više od onog što je rekao.



Nitko više ni ne broji pokušaje prodaje 90,14 posto dionica ovog nekadašnjeg turističkog giganta, čije dugovanje danas premašuje 400 milijuna kuna. Prije godinu i pol aktualni su bili ozbiljni ulagači iz Austrije, ali se ubrzo izjalovila i ta tada gotovo sigurna investicija. Ranije su se spominjali i ulagači i iz nekih prekooceanskih zemalja, a svojevremeno je tadašnji premijer Ivo Sanader, za vrijeme predizbornog skupa u Lipiku, Lipičanima „dao svoju riječ“ da će pitanje ZRC-a biti riješeno.

Naknadno smo o ovoj temi i navodnim ulagačima pokušali dobiti izjavu i od Jasminke Stričević, dugogodišnje direktorice ZRC-a, ali je sve ostalo na pokušaju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI