Matej Mitrović zaigrao za Cibaliju

Matej Mitrović (desno) zaigrao je u 1. HNL
(FOTO: Iz priv. kol. Mateja Mitrovića)

28.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 18930

"Razlika između igranja u 1. županijskoj i 1. hrvatskoj nogometnoj ligi je velika. Naravno da je ovdje veća konkurencija, više se mora raditi, trenirati", rekao je Matej Mitrović iz Lukača kod Kutjeva, 18-godišnji nogometaš nakon prve prvenstvene utakmice odigrane u 1. HNL. Matej je do prošle sezone igrao za velički Papuk iz kojega je prešao u vinkovačku Cibaliju i postao profesionalni igrač. Ima stipendijski ugovor s klubom i u isto vrijeme pohađa 4. razred Ekonomske škole.

- Igram nogomet od svoje sedme godine, a ozbiljno sam počeo trenirati za Kutjevo u 3. razredu osnovne škole. Bio sam jedan od trojice koje su prilikom selekcije 2006. godine primili u tadašnji Kamen-Ingrad. Po gašenju toga kluba osnovan je Papuk u kojem sam igrao do nedavno - prepričava Matej, koji navija za talijanski Milan i san mu je jednom zaigrati u tom klubu.

Matejev donedavni trener Damir Bognar (NK Papuk) ima samo riječi hvale.


- Naš je klub u dobrim odnosima s Cibalijom. Matej se dobro razvijao, kada smo uvidjeli da je prerastao ovu sredinu i županijsku ligu, da treba ići dalje, razgovarao sam s njegovim roditeljima, ali i s predstavnicima nekih hrvatskih klubova. Za njega je bio zainteresiran i splitski Hajduk, ali Matej je procijenio kako će ipak veću priliku dobiti u Cibaliji - rekao je Bognar dodavši kako će nakon Mitrovića sigurno biti još igrača Papuka koji će prijeći u prvoligaške klubove.


U utakmici protiv Slaven Belupa, koju je Cibalija dobila u subotu, Matej je igrao pola sata. Uvršten je i u reprezentaciju Hrvatske do 19 godina, bio je na nekoliko kampova i očekuje prvu utakmicu s mladom reprezentacijom. U svakom slučaju, ovom perspektivnom nogometašu iz Lukača smiješi se svijetla budućnost.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI