Požeški kamini osvojili tržišta Južne Koreje i Čilea

Color emajlov izložbeni prostor na sajmu u Veroni
(FOTO: Color emajl)

28.02.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 18231

Color emajl, tvrtka koja se bavi proizvodnjom kamina i dimovodnih cijevi, osvojila je sajam u Veroni koji je specijaliziran za novitete u sustavima grijanja. Radi se o sajmu koji je završio protekloga vikenda, a koji je uz onaj u Frankfurtu, najznačajniji u Europskoj uniji kada je riječ o grijanju i pratećoj industriji.

Požeška tvrtka izlagala je paletu svojih proizvoda, a najviše interesa bilo je za kamin kojemu se automatski zatvaraju vrata kada se ubaci drvo i novitet - kamin koji se spaja na postojeći sustav centralnog grijanja i tako štedi plin!

- To je potpuno novi proizvod kojega smo razvili u našoj tvrtci. Kamin dogrijava vodu u postojećem sustavu centralnog grijanja i tako izostaje dogrijavanje kombi bojlera na plin. Kamin može raditi i u sustavu s kombi bojlerom, ali i potpuno samostalno - rekao je direktor Color emajla Goran Šutalo.



Colorov kamin s mogućnošću grijanja vode. Spaja se na sustav centralnog grijanja i tako štedi plin, a može funkcionirati i samostalno.


Kaže kako je upravo taj kamin izazvao veliku pažnju tvrtki i posjetitelja sajma u Veroni. Odmah su pale i narudžbe, a požeški kamini tako će se po prvi puta naći na tržištima Južne Koreje i Čilea.

- To je kamin koji ima iskoristivost od visokih 83,6 posto, s time da 65 posto energije otpušta u sustav centralnog grijanja, a 35 posto na zagrijavanje prostorije u kojoj se nalazi. Kamin već sada zadovoljava visoke energetske i ekološke kriterije koji će u Njemačkoj stupiti na snagu 2015. godine - rekao je Šutalo.

Da na tržištu Europe vlada strateško opredjeljenje i potreba za pećima koje griju vodu na obnovljive izvore energije potvrđuje i podatak da Francuska subvencionira građanima kupnju takvih peći u visini od 25 posto.

Uspjeh na održanom sajmu potvrdio je i patentirani kamin ove tvrtke kojemu se nakon loženja vrata sama zatvaraju. Nitko od Colorove konkurencije nema razvijen ovakav sustav, a patent vrijedi za cijelu Europsku uniju.

Voditelj prodaje u Color emajlu Dalibor Cindrić kaže kako su njihovi kamini nedavno svrstani među najbolje takve proizvode u skandinavskim zemljama, a uspjeh je time veći što su te zemlje najpoznatije upravo po proizvodnji visoko kvalitetnih kamina.

Color emajl zapošljava 320 radnika, a prošle godine izvezli su 12.000 kamina. Tijekom 2011. godine tvrtka bilježi povećanje proizvodnje od 30 posto u odnosu na godinu ranije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI