Učenik izbačen iz vlaka jer nije odmah našao pokaz?!

Josip Crnjac i njegov otac Ivica ogorčeni su zbog postupanja konduktera HŽ-a
(FOTO: Mario Nakić)

24.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 17134

Mnogi se učenici - putnici zbog čudnog voznog reda vlakova moraju ustajati i prije 6 sati, no to nije ni približno najgore što prolaze. Josip Crnjac 15-godišnji je učenik 1. razreda srednje škole, živi u Gradcu pored Pleternice, a školu pohađa u Požegi.

- Bio je 3. veljače, ono vrijeme kada su bile najveće hladnoće. Oko 6 sati ujutro. Vani je bilo sigurno oko -12 ili -13 stupnjeva. Kao i svakoga dana, išao sam u školu vlakom od Pleternice do Požege. Kada je vlak stao na stanici u Novoselcima, kondukter me pitao za kartu. Rekao sam mu da imam mjesečni pokaz, ali ga moram naći u torbi. Nije mi vjerovao - prepričava Josip.

Prema njegovim riječima, kondukter ga je povukao za ruku i zaprijetio mu da odmah mora izaći.


- "Lažeš! Izađi sad odmah iz vlaka ili ćeš vidjeti što ću ti napraviti!", tako mi se obratio. Poslušao sam ga i izašao u Novoselcima. Tada sam iz torbe izvadio mjesečni pokaz, no konduktera nije bilo i vlak je već otišao.


Njegovoj priči posvjedočili su i drugi učenici koji su se, kao i inače, toga dana s njim vozili u školu. Josip se potom pješice, po velikoj hladnoći, vratio kući u Gradac. Susjed ga je dovezao do Pleternice gdje je dočekao drugi vlak kako bi ipak stigao u školu.

- Kada sam čuo, nisam mogao vjerovati da bi mu netko to napravio. Obratio sam se policiji, no oni su mi rekli da to nije u njihovoj nadležnosti. Zvao sam u Hrvatske željeznice, dali su mi e-mail adresu za reklamacije. Poslao sam im e-mail u dva navrata, na oba sam dobio tek automatski odgovor kako je moj mail zaprimljen i kako će mi se ubrzo javiti. No, još uvijek nisam dobio nikakav konkretan odgovor - rekao nam je Josipov otac Ivica Crnjac.

Poslali smo upit HŽ-ovom Uredu za odnose s javnošću od kojeg očekujemo odgovor o ovom slučaju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI