Prosvjed u Ferovcu: Seljaci u 16,30 blokiraju promet

Seljaci prosvjeduju u Ferovcu
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

20.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 13597

Najnovija je informacija da će prosvjednici u Ferovcu u 16,30 započeti blokadu prometnica Požega - Našice i Slavonski Brod - Virovitica, potvrdio nam je Tomislav Majetić, predsjednik udruge Simentalac. Prometnice će biti blokirane dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

Stotinjak seljaka s traktorima i dalje prosvjeduje u Ferovcu kod Kutjeva, a najavljuju da će ondje ostati dok god Vlada ne udovoljni njihovim zahtjevima. Zasad još nisu blokirali promet na raskrižju putnih pravaca Požega - Našice i Slavonski Brod - Virovitica, ali mogućnost blokade prometa je sve izvjesnija.

- Od našeg zadnjeg prosvjeda zahtjevi se nisu promijenili. Tražimo da se isplate poticaji iz prošle godine, ali i dugovi iz 2010. godine, korektnije otkupne cijene te ne diranje u ovogodišnje poticaje - rekao je Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije.



Foto: Dušan Mirković/PIXSELL


Tijekom dana oko 150 traktora je došlo u Ferovac, a ostalo ih je stotinjak. Poljoprivrednici još uvijek čekaju odgovor iz Vlade na njihove zahtjeve, a dok ga ne dobiju prosvjedovat će.

- Bude li potrebno, ostat ćemo ovdje i preko noći - najavljuje Dukić.

Dodano 21. veljače

Prosvjed u Ferovcu nastavljen je i u utorak.

- Ovdje je još stotinjak traktora, prosvjeduju uglavnom stočari. Neki su otišli kućama obaviti poslove koje trebaju pa će se opet vratiti. Ne odustajemo od zahtjeva i ako se ne postigne dogovor između naše središnjice i Vlade, i dalje ostaje mogućnost blokade prometa. To nećemo činiti bez koordinacije s ostalim udrugama u drugim županijama - rekao je Tomislav Majetić, predsjednik udruge Simentalac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI