Kvar na trafostanici: Dio Kutjeva u mraku čeka ljepše vrijeme

Ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

14.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3537

"U Kutjevu je već sasvim normalno da nam gase rasvjetu u ponoć, svake noći osim subotom. I svi smo se nekako pomirili s tim, ali mi nije jasno zašto u ulicama Ivana Mažuranića i Stjepana Radića uopće nema rasvjete i to već duže vrijeme. Stoga bih vas molila ako biste mogli doći do odgovora" - glasi pitanje koje nam je e-mailom jutros poslala čitateljica.

Do odgovora smo došli vrlo brzo. Gradonačelnik Ivica Nikolić objasnio je kako gašenje javne rasvjete u ponoć prakticiraju mnoge općine i gradovi, a s ciljem uštede električne energije i novca.

- HEP nudi cjelonoćni i polunoćni sustav rasvjete. Mi smo se odlučili na polunoćni jer tako uspijevamo uštedjeti 150 do 200 tisuća kuna godišnje u gradskoj blagajni, a rasvjeta poslije ponoći ionako nema velikog učinka - rekao je Nikolić.


A do prekida rada rasvjete u dijelu grada došlo je zbog nedavnoga kvara na trafostanici.


- Nema rasvjete ni u središnjem dijelu Ulice Republike Hrvatske, ni u Ulici Matije Gupca gdje ja živim. Došlo je do kvara na trafostanici kod kombinata i HEP je o tome obaviješten. Njihovi su djelatnici to pokušavali popraviti, no nisu mogli zbog preniske temperature. Ja vjerujem da će do kraja tjedna temperatura malo porasti i da će kvar biti otklonjen - odgovorio je gradonačelnik.

Šaljite nam i vi upite vezane za probleme u vašem mjestu, gradu i ulici na adresu [email protected].



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI