Nezaposlenost me umarala, nisam mogla sjediti prekriženih ruku

Silvija Hojo odlučila je otvoriti vlastiti modni salon u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

24.01.2012. | Mario Barać
Pregleda: 14327

"Oduvijek sam sanjala da ću imati vlastiti salon i ovaj program HZZ-a je bila prilika koju sam morala iskoristiti" - kaže 36-godišnja Silvija Hojo iz Antunovca kod Lipika, vlasnica nedavno otvorenog modnog salona "Anja" u Pakracu.

Silvija je po struci diplomirana inženjerka odjevne tehnologije, radila je u pakračkoj Moderni, tvrtci Nada u Hrastovcu te je predavala stručne predmete u Srednjoj školi Pakrac. Međutim, nakon gašenja tekstilnog usmjerenja zbog slabog odaziva učenika, završila je na Zavodu za zapošljavanje gdje je provela 14 mjeseci, no kao supruga i majka troje djece nije sjedila i čekala da joj posao padne s neba nego je odlučila stvari uzeti u svoje ruke.

- Život bez posla me najviše umarao i nisam htjela sjediti prekriženih ruku. Dobila sam informaciju da Poduzetnički centar u Pakracu organizira radionicu poduzetničkih vještina koja je održana u srpnju i na njoj sam dobila puno vrijednih informacija - pojašnjava Silvija koja, na temelju stručne spreme, kroz godinu dana treba dobiti nešto više od 36.000 kuna poticajnih sredstava koje će joj, kako i sama kaže, bitno pomoći u radu i namirenju nemalih troškova prema državi jer spomenuta sredstva koja se isplaćuju kvartalno, pokrivaju troškove registracije ili obveznih doprinosa.





Silvija radi u iznajmljenom lokalu u Pakracu, dodaje da je u odluci da otvori vlastiti obrt pomogla i činjenica što su u prošloj godini u Pakracu zatvorene dvije krojačke radnje što je umanjilo ionako skromnu konkurenciju, a ne nedostaje joj poslovnih ideja.

– Svjesna sam da je svaki početak težak pa sam zato i dodatno oprezna i ne želim ulaziti u prevelika ulaganja koja ne bih mogla pokriti poslovanjem.

- Prošla su tri mjeseca otkako radim u ovom salonu, zasad sam zadovoljna iako će za dugoročno poslovanje biti potrebno i bitno više posla kojem se nadam s dolaskom proljeća.



Uz standardne usluge šivanja odjeće po mjeri i krojačke prepravke, Silvija šiva također po mjeri i iznajmljuje vjenčanice. One bi mogle biti poslovni adut, posebno u nadolazećoj sezoni vjenčanja. Vjeruje da će kroz godinu dana stvoriti dobre temelje u svojoj radnji, da će profilirati potrebe građana i prilagoditi ih načinu i obimu poslovanja te da će ostvariti neku od brojnih poslovnih ideja koje tek čekaju realizaciju, ali i sama ističe kako je najvažnije da je zaposlena i da radi, a još k tome je sama sebi gazda.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI