Vinkovo u Velikoj: Boban zbog termina zahvalan Nikoliću

Vlado Boban, načelnik Općine Velika
(FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL)

16.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9504

Manifestacija blagoslova vinograda, vinogradara i vinara u povodu početka radova svake sezone za svetog Vinka, zaštitnika vinograda naziva se Vincelovo. Za mnoga slavonska mjesta prilika je to za još jednu feštu obogaćenu kulturno-umjetničkim i zabavnim programom pa tako se Vincelovo ove godine slavi u čak četiri mjesta i grada u našoj županiji. Kako ne bi jedni drugima uletjeli u termin i pokvarili odaziv mještana, organizatori Vincelova u Kaptolu, Velikoj i Kutjevu međusobno su se dogovorili za datume kada će se manifestacija održavati u kojem mjestu.

- Velika ima dugu tradiciju obilježavanja Vincelova, već 20 godina, i uvijek je to na sam blagdan svetog Vinka. Zato sam zahvalan gradonačelniku Kutjeva Ivici Nikoliću, što smo se uspjeli dogovoriti i on je odlučio da će kutjevačko Vincelovo proslaviti u subotu, a nama ostaje nedjelja, odnosno tradicionalno Vinkovo - rekao je Vlado Boban, načelnik Općine Velika.

Vinkovo u Velikoj - nedjelja, 22. siječnja


Boban najavljuje bogatu ponudu vina za nedjelju na Trgu sv. Augustina. Posjetitelji će moći kušati vina petnaestak domaćih vinara, a tu će biti i bogata gastronomska ponuda raznih veličkih udruga te gostiju iz susjednih općina i s mora. Posjetitelji će za cijenu od 20 kuna, koliko će stajati čaša i tobolac, moći cijelu večer piti vina, najavljuje načelnik Boban. Program počinje u 17,30 sati, a nastupit će Slavonia Band, TS Legende i TS Zlatni vez.


- Lani smo prodali svih 1.200 čaša, a ukupno je prema našim procjenama bilo oko 2.000 ljudi. Ove godine, zbog proširenja zabavnog programa, očekujemo da će odaziv biti još veći - najavljuje Boban.

Vincelovo u Kutjevu i Požegi - subota, 21. siječnja

Dan prije samog sv. Vinka, u subotu će se Vincelovo slaviti u dva grada - Požegi i Kutjevu.

Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko skupa s predsjednikom Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Stipom Barukčićem najavio je za subotu iza gradske kuće akciju "Zeleno - plavo" u kojoj će se svojim gastronomskim ponudama predstaviti obrtnici s mora kao i oni s kontinenta. Osim toga, i predstavnici iseljenih Srijemaca na Trgu Svetog Trojstva izvest će prikaz tradicionalnog svinjokolja.

Kutjevačko Vincelovo započet će već u subotu prijepodne svetom misom i blagoslovom vinograda, a kulturno-umjetnički i bogat zabavni program najavljen je za poslijepodne. Nastupaju Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Šima Jovanovac, Džentlmeni, Tihomir Kožina, Garavuše, Castrum, Maligani, Da Capo, Vila Velebita i razni KUD-ovi a u ponudi će osim vina kutjevačkih vinara biti također tradicionalni morski specijaliteti s Jadrana. Najavljen je vincelovski fiš, ražanj, riba na rašljama, jela s roštilja te razne delicije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI